Iraans president Hassan Rouhani (links), Turks president Recep Tayyip Erdogan (midden) en Russisch president Vladimir Putin (rechts) na afloop van de topontmoeting.
Volledig scherm
Iraans president Hassan Rouhani (links), Turks president Recep Tayyip Erdogan (midden) en Russisch president Vladimir Putin (rechts) na afloop van de topontmoeting. © EPA

Turkije, Rusland en Iran gaan voor "duurzaam staakt-het-vuren" in Syrië

De presidenten van Turkije, Rusland en Iran zijn woensdag tijdens een top in Ankara overeengekomen dat ze samen werk zullen maken van een "duurzaam staakt-het-vuren" in Syrië. Dat blijkt uit een mededeling die na afloop van de topontmoeting verspreid werd.

9 reacties

  • Gilbert Haelewyn

    6 jaar geleden
    kerim aksu, de interventie van de VS in Syrië is niet gerechtvaardigd. Assad heeft nooit toestemming gegeven aan de Amerikanen. De Amerikanen bezetten daar onterecht de olievelden, die toekomen aan de Syriërs. Voor Assad zijn de Koerden in de eerste plaats, Syriërs. Dit is niet zo eenvoudig. Als Turkije Koerden doodt, dan doodt Turkije, Syriërs. Rusland en Iran hebben wel toestemming gekregen van Assad. Wereldoorlog 3 zou wel eens in Syrië kunnen beginnen.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    En hij is weeral content. Mag in het midden staan. Zie die Poetin grijnzen.
  • kerim aksu

    6 jaar geleden
    De interventie van Turkije is omstreden en die van Rusland Iran en de VS is gerechtvaardigd wat een mop turkije is de enige van die landen die grenst aan Syrië belachelijke berichtgeving van de westerse media
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    Voor mij is Syrië het slachtoffer van een machinatie van de U.S.A. , GB, Frankrijk, Saoudi-Arabië om de Russen uit hun partnerland in het Midden Oosten te verdrijven. Maar ze hebben zich mispakt. Vierhonderdduizend onschuldige burgerdoden liggen ze niet wakker van en maar hevig van leer trekken tegen Assad.
  • jaen court

    6 jaar geleden
    Doe daar de Chinezen nog bij en ploegske is compleet, zijn er die nog vragen hebben vanwaar het gevaar zal komen . (oost of west)