Jaarlijks twee miljoen bezoekers trekken naar de parelwitte zandstranden van Boracay.
Volledig scherm
Jaarlijks twee miljoen bezoekers trekken naar de parelwitte zandstranden van Boracay. © Thinkstock

"Wat een beerput": meest paradijselijke eiland van de Filipijnen gaat zes maanden dicht voor toeristen

Het Filipijnse eiland Boracay heeft even genoeg toeristen gezien en sluit voor zes maanden onherroepelijk de toegang naar haar witte zandstranden. Een beslissing van president Rodrigo Duterte die het eiland een beerput noemt. Nochtans is het idyllische Boracay een van de grootste toeristische trekpleisters van de Filipijnen. "Een economische ramp", zeggen sommigen.

12 reacties

  • CV DL

    6 jaar geleden
    Nog 7106 Halo Halo eilanden te gaan lol
  • Rob Hoek

    6 jaar geleden
    Erwin Werwaarts ben zelf op de Filipijnen geweest maar als jij 1 gram troep in je handen hebt kun je daar de doodstraf krijgen. Je weet dat Duterte jacht op drugdealers maakt en ook op junkies. Jammer genoeg ben ik niet op Boracay geweest maar wel op andere eilanden. Ik weet wel van andere dat een schitterend eiland is.
  • Stefaan Verhaegen

    6 jaar geleden
    Ben er 4 jaar geleden naar toe geweest en toen was het er nog proper maar zag dat het toerisme uit zijn voegen aan het barsten was met nieuwbouw aan hotels . Veel te druk op een kleine oppervlakte.
  • Eduard Wynants

    6 jaar geleden
    Er zijn mooie plaatsen genoeg in de ph om naar toe te gaan
  • Rudy Van Schelvergem

    6 jaar geleden
    Op Palawan in de Filipijnen wordt de natuur enorm beschermd ook de meeste luxe beach resort zorgen daar voor de natuur. Het kan ook anders en dat in een land waar de corruptie groot is.