CEO Mark Zuckerberg
Volledig scherm
CEO Mark Zuckerberg © REUTERS

Facebook privacyschandaal alsmaar groter: bijna dubbel zo veel gebruikers getroffen, mogelijk ook Belgen

Het Cambridge Analytica-schandaal bij Facebook neemt steeds grotere proporties aan. De data van 87 miljoen gebruikers zouden zijn misbruikt, meldt het bedrijf. Dat zijn er bijna dubbel zo veel als eerst gedacht. Mogelijk zijn er ook 60.957 Belgische accounts misbruikt. “Dit is het grootste dataschandaal dat we tot nu toe hebben gezien”, zegt Willem Debeuckelaere, voorzitter van de Privacycommissie aan VTM Nieuws.

27 reacties

  • Kim Ravn

    6 jaar geleden
    Laat de schadeclaims maar komen!
  • Geert Minjauw

    6 jaar geleden
    en zeggen dat diverse handelaars zoals winkels, media (als deze krant) een beetje de mensen opdringen om hen te volgen op fb... dus eveneens een beetje meewerken dat dit gebeuren kan... gewoon wegblijven van fb is de beste oplossing om uw eigen persoonlijkheid te beschermen...
  • Lia Schuijt

    6 jaar geleden
    En Google doet dat niet? Hoe kan het dan dat ik zakelijke gegevens van mensen van hier tegenkom op verzamel websites uit Engeland? Tot en met bedrijfsinformatie?
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    En dan weet je niet alles. Wat werd er allemaal opgeslagen waar je geen weet van hebt ? Ik heb ook een account gehad en heb alle uitgaande data gecontroleerd en daar zat facebook vaak tussen, terwijl ik niet aangelogd was.
  • Mark Marken

    6 jaar geleden
    Wat een verrassing! Je verwacht het niet van die lueve Facebook mensen he?