Swissleaks-klokkenluider Hervé Falciani.
Volledig scherm
Swissleaks-klokkenluider Hervé Falciani. © AFP

Klokkenluider SwissLeaks aangehouden in Spanje

De Frans-Italiaanse klokkenluider Hervé Falciani, die aan de oorsprong lag van de Swissleaks, is vandaag opgepakt in Madrid. Dat gebeurde op vraag van Zwitserland, zo vernam AFP van een bron bij de politie. 

8 reacties

  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Aangehouden ? Net deze mensen verdienen erkenning en aanmoediging.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    De man is een dief die verdient gestraft te worden zoals men met dieven doet. Diegenen die de gegevens gebruikt hebben zijn helers, die ook moeten gestraft worden. En HSBC moet daarvoor zwaar vergoed worden.
  • Bart D

    6 jaar geleden
    Paul Lemmens dus u steunt rijke stinkerds die aan belastingontduiking doen. Terwijl het gewone volk zoals u en ik nog meer belasting moet betalen omdat de rijken aan belastingsontduiking doen en regeringen te korten hebben??
  • Andy Verachtert

    6 jaar geleden
    Klokkenluiders houden de organisaties gezonder.
  • Jeff Smulders

    6 jaar geleden
    De politiek heeft altijd van de belastingontduiking geweten, alleen nu komt het aan het licht omdat de tijden anders zijn. Nu moeten ze met de billen bloot en de klokkenluiders hebben gelijk. Veeg de vloer aan met de politiek het zijn leugenaars die zich verschuilen achter "we zijn gekozen" en dan denken ze het recht te hebben om corrupt te zijn kijk naar het EP. plat gelopen door lobbyisten. Waar lobbyisten zijn is corruptie niet meer/minder.