Proximus League - Wadi Degla helpt SK Lierse tijdelijk uit de nood

door
Belga
Leestijd 1 min.

Wadi Degla, dat SK Lierse wil verkopen, laat de Pallieters niet zomaar vallen. De Egyptische eigenaars namen de kortetermijnschulden van de voetbalclub op zich, zodat SK Lierse woensdag een schuldenvrij dossier aan de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) kon voorleggen. "We hebben de contractuele bevestiging van onze eigenaar Wadi Degla dat ze onze licentieschulden zullen betalen", bevestigde CEO Jan Van Elst. "Daardoor blijft Lierse sowieso bestaan."

Wadi Degla ondertekende een akkoord met SK Lierse over de huidige schulden. De lonen van de spelers zullen uitbetaald worden en ook de elektriciteit blijft draaien. Zo krijgen de Pallieters wat ademruimte om een definitieve overnemer te vinden. Er zouden nog onderhandelingen lopen met vier kandidaten. "Door deze wending zijn onze slaagkansen op een overeenkomst met een nieuwe eigenaar aanzienlijk groter", stelde Van Elst.

Woensdag moest Lierse zijn definitieve licentiedossier voorleggen aan de Licentiecommissie. Die beslist uiterlijk op 15 april of de Antwerpse club een proflicentie voor de Proximus League (1B) krijgt. "We houden rekening met de mogelijkheid dat we onze licentie niet zullen behalen. Als het nu niet lukt, geef ik ons wel een heel grote kans op slagen voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS)", aldus Van Elst.

.

bron: Belga