In het militair hospitaal van Neder-Over-Heembeek komen vandaag drie Oekraïense militairen aan die gewond zijn geraakt in het conflict in het oosten van hun land..
Volledig scherm
In het militair hospitaal van Neder-Over-Heembeek komen vandaag drie Oekraïense militairen aan die gewond zijn geraakt in het conflict in het oosten van hun land.. © Belga

Belgisch leger verzorgt gewonde Oekraïense soldaten in hospitaal in Neder-Over-Heembeek

In het militair hospitaal van Neder-Over-Heembeek komen vandaag drie Oekraïense militairen aan die gewond zijn geraakt in het conflict in het oosten van hun land. Defensie wil pas na hun aankomst reageren, "om het diplomatieke conflict met Rusland niet nog meer op de spits te drijven", zo zeggen bronnen binnen het leger. Dat melden Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.

13 reacties

  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    De Belgische gepensioneerden en zieken moet alles zelf betalen. Hang de regering aan een hoge boom. Bende smeerlappen !
  • Luc Lepoudre

    6 jaar geleden
    Gewonden verzorgen is nobel, maar het gekonkel van onze politici met akkoorden en hulp waar de gewone man geen zicht op heeft van steun aan een staatsgreepregime dat een burgeroorlog voert tegen een groot deel van de bevolking is huichelarij met "onze waarden" in Europa.
  • Frank Louman

    6 jaar geleden
    Je moet het maar doen als soldaat in je land tegen de Russische beer moeten vechten. Dappere mannen.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    En voor de Belgische militairen word de gezondheidszorg al jaren afgebouwd.
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Goed zo: prima signaal van solidariteit met Oekraïne en van veroordeling van de wederrechtelijke annexatie van de Krim door Rusland. Plat op de buik gaan voor een dictator met territoriale ambities, zoals sommigen blijkbaar zouden willen, is nooit een goed idee, dat heeft de geschiedenis uitgewezen.