Eerste Hulp bij Buurtfeesten minder onheilspellend dan het klinkt

© jhp

‘Eerste Hulp bij Buurtfeesten’. Dat is het nieuwe initiatief van ‘Warm Wemmel’, dat acties voor het goede doel organiseert. Het vrijwilligersinitiatief zal organisatoren van straat- en buurtfeesten bijstaan met praktische zaken.

Joris Herpol

“Binnen Warm Wemmel is veel ervaring met het organiseren van straat- en buurtfeesten”, legt Diana Joppe van Bergeijk van Warm Wemmel uit. “We willen die knowhow graag delen. Als mensen niet weten waar te beginnen, kunnen wij meedenken en helpen een actieplan te maken. We hebben materiaal ter beschikking, zoals tenten , herbruikbare bekers en vlaggetjes. Ook onze goede contacten met de Dienst Vrije Tijd en Welzijn van de gemeente komen van pas.”

Buurt- en cadeaucheque

De gemeente geeft inmiddels een buurtcheque van 100 euro voor buurtfeesten, 125 euro als gekozen wordt voor de W-pas cadeaucheque, waarmee je bij lokale handelaars kan shoppen. “Een goed initiatief”, aldus Diana. “Het kan helpen om de kosten voor de deelnemers zo laag mogelijk te houden en het feest toegankelijker te maken.”

De leden van Warm Wemmel beslissen binnenkort over de definitieve verdeling van de opbrengst van de ‘Wemmel's Got Talent'-avond van november. Die bracht liefst 9.000 euro op.

Diana Joppe-van Bergeijk: “Dat geld zal evenredig worden besteed, zoals vorig jaar. Toen is de opbrengst verdeeld over professionele huiswerkbegeleiding in het Nederlands en Frans (2.500 euro). Hieraan namen 24 kinderen deel. Voorts werd een Franstalig kinderatelier opgezet voor 1.500 euro en gaf Warm Wemmel 3.000 euro (via “Rap op stap) aan de vzw Kanak. Die biedt kansarme kinderen van Wemmel een leuke, gezonde en leerrijke Nederlandstalige vakantie. Twintig kinderen konden er dankzij Warm Wemmel aan deelnemen. Daarnaast ging 500 euro voor deelname van kinderen aan ‘Speelpleinwerking 3sje’ in Wemmel.

WK voetbal

Warm Wemmel plant de komende maanden opnieuw enkele benefietacties.“Deze zomer organiseren we één of twee ‘afterwork-drinks’. We werken ook mee aan de organisatie om wedstrijden van de Rode Duivels op het WK Voetbal op groot scherm uit te zenden.”

En op zaterdag 17 november is er opnieuw een benefietconcertavond, waarschijnlijk opnieuw een ‘Wemmel's Got Talent’. Ondertussen blijven we met diverse kleine initiatieven contacten leggen met nieuwe mensen, verenigingen en organisaties,” besluit ze.Diana steunt Warm Wemmel “omdat het mensen samenbrengt, ongeacht welke taal men spreekt of welke kleur men heeft, en op die manier meer warmte in de gemeente kan brengen.”

INFO

Binnenkort gaat de website www.warmwemmel.be online. Info: warmwemmel@gmail.com.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen