© BELGA

Tom Boonen scherp voor Peter Sagan: “Hij moet zijn mond houden”

Tom Boonen heeft hard uitgehaald naar Peter Sagan, die na afloop van de Ronde van Vlaanderen klaagde over een gebrek aan samenwerking in het peloton. “Hij kijkt steeds de kat uit de boom, komt dan één keer naar voren en zwaait dan wat met zijn handje. Hij moet zijn mond houden”, was Boonen erg scherp in Extra Time Koers.

wic

“Ik stel mij vragen bij de mentaliteit en tactiek van anderen”, zei Sagan dinsdag. “Er is geen samenwerking om tegen het Quick Step-blok te knokken. Ze rijden tegen mij en willen niet samenwerken, zo kan Quick Step doen wat het wil.”

Dat schoot bij Boonen in het verkeerde keelgat. In Extra Time Koers wond hij zich op over het geklaag van de drievoudige wereldkampioen wielrennen. “Een gebrek aan samenwerking? Hij zit altijd in het wiel”, kaatste Boonen de bal terug. “Ik vind dat sagan echt niet moet beginnen zagen over een gebrek aan samenwerking. Hij is degene die altijd begint te slepen. Hij kijkt de kat uit de boom, dan komt hij één keer naar voren en begint hij met zijn handje te zwaaien. Dan moet je je mond houden.”

“Dat hij precies mijn maat niet is? Jawel, ik kom daar goed mee overeen. Maar je moet zoiets niet zeggen als je zelf probeert de kantjes eraf te rijden. Hij probeert zelf ook altijd te profiteren van het werk van andere ploegen. Daar is niets verkeerds aan, maar dan moet je achteraf ook niet memmen: ‘ze draaien niet rond met mij’.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen