© Isosport

Club Brugge zet scheve situatie recht tegen Lommel in Beker van België

Club Brugge stoot door naar de 1/8e finales van de Croky Cup na een 3-1-zege tegen Lommel United. De landskampioen kwam voor amper 2.000 toeschouwers nochtans op achterstand tegen de nummer drie in de Proximus League maar zette nog voor de rust die scheve situatie recht via goals van Vormer en Gedoz. Na rust besliste Limbombe de wedstrijd, al kon blauw-zwart nooit echt overtuigen.

vml

Preud’homme gaf voorin Anthony Limbombe een kans om zich te tonen naast Diaby en met Gedoz op de andere flank. Achterin moest opvallend genoeg Simons mee het fort recht houden, Mechele startte zo (alweer) op de bank.

Voor een akelig leeg gebleven Jan Breydel probeerde Club wel zijn wil op te dringen aan de tweedeklasser maar kansen leverde dat niet op. INtegendeel, na 25 minuten vond Sam Valcke voor doel Adesanya, die het leer via de paal binnen devieerde: 0-1! Een opdoffer voor blauw-zwart maar tevens het signaal om dan toch dat tandje bij te steken. Een besef dat bij Ruud Vormer goed aankwam: de Nederlander trapte vanop een afstand de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Ei zo na kopte diezelfde Vormer even later de 2-1 binnen maar dat feestje ging niet door wegens een duwfout. Uitstel van executie zo bleek, want net voor affluiten verschalkte Gedoz doelman Bertrams vanop vrijschop: 2-1. Zo kon de landskampioen dan toch nog met een voorsprong gaan rusten.

© Isosport

Na rust probeerde Lommel mee te voetballen en door de slordigheden bij de thuisploeg konden de bezoekers ook af en toe kansjes creëren, Butelle moest een goede vrije trap van Deferm uit zijn bovenhoek vissen. in de 62e minuut besliste Limbombe echter de partij: de aanvaller koos goed positie en schoot het leer overhoeks binnen: 3-1. Match gespeeld want Club Brugge probeerde nog wel ietwat krampachtig de score nog op te drijven maar Diaby verzuimde te scoren en Lommel toonde zich vooral aanvallend onmondig.

Morgen/woensdag worden de overige vijftien wedstrijden in deze 1/16e finales afgewerkt, daarna volgt meteen de loting voor de 1/8e finales. De finale van de Croky Cup wordt op 18 maart 2017 in het Brusselse Koning Boudewijnstadion gespeeld. De winnaar krijgt dan een ticket voor de groepsfase van de Europa League.