photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Bijna 650 dossiers geopend over Airbnb-panden in Brussel

BinnenlandSinds november 2016 zijn er in het Brussels gewest 648 dossiers geopend over Airbnb-locaties. De overgrote meerderheid ervan (594 dossiers) ging over panden die niet geregistreerd werden als toeristisch logement. Dat blijkt uit cijfers van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) die vandaag in Le Soir staan.

8 reacties

  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    probleem is dat steden geen winst van meekrijgen ook sommigen huren zo en maken meer winst dan prive markt 4 weekends van 250 €+een have week200€ en 1000 netto prive moet goede huurder en haalt nog niet de helft
  • John Ulmer

    6 jaar geleden
    Als je tegen betaling diensten aanbiedt moet je in orde zijn met verzekeringen en hygiënevoorwaarden voor de klanten. Dus, controle hierop is logisch.
  • Roberts Jones

    6 jaar geleden
    Kent hier iemand iemand die met de uitbating van een (al dan niet legale) Airbnb ooit rijk is geworden?
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Iedereen kan in bijberoep een B&B openen. In Frankrijk zijn velen boer en doen dat voor extra inkomsten. Op die manier is dat legaal en eerlijke concurrentie. Deeleconomie is gewoon een beter klinkende term voor zwarte economie.
  • Mark Deckers

    6 jaar geleden
    André je mag natuurlijk nog steeds iemand laten overnachten in je eigen woning, die vrijheid is heus niet verdwenen hoor. Maar als je dat georganiseerd doet en er geld voor vraagt wordt dat een economische activiteit en betaal je daar belasting op. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn om dat te begrijpen...