Tientallen buurtbewoners gingen ter plaatse en hekelden het gedrag van de agenten.
Volledig scherm
Tientallen buurtbewoners gingen ter plaatse en hekelden het gedrag van de agenten. © Twitter

Politie vuurt tien kogels af op ongewapende zwarte man in Brooklyn, 34-jarige vader komt om

Politieagenten hebben gisteren in Brooklyn (New York) een zwarte man doodgeschoten omdat ze dachten dat hij een vuurwapen op hen richtte. Het bleek uiteindelijk te gaan om een metalen pijp. De dood van de 34-jarige man veroorzaakt spanningen in de wijk.

17 reacties

  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Kan men zich voorstellen, wanneer "dezelfde" politie, in Molenbeek of de Antwerpse "wijken" opgeroepen wordt ?
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Als je niet 100% meewerkt is het de bedoeling dat je geneutraliseerd en opgepakt wordt. Niet dat je met een hoop kogels doorzeefd wordt. In de VS is de geringste aanleiding een legale reden om een zwarte dood te schieten. Maar het is gewoon moord. Door bange wezels die hun politiewerk niet aan kunnen.
  • Marijke Boulet

    6 jaar geleden
    Als je gearresteerd wordt is het wel de bedoeling dat je 100% mee werkt en doet wat de politie vraagt . Hier in Europa zie je dat ook dikwijls dat tijdens hun arrestatie mensen gaan spuwen , schoppen , slaan naar de agenten en dan achteraf verwonderd zijn dat de politie hen hard aanpakt . Doe gewoon wat ze u zeggen en de kans dat je afgeknald wordt is met 99,9% gereduceerd
  • Karel Flanders

    6 jaar geleden
    Hij was gekend bij de lokale mensen en ze zeggen dat hij niet gewelddadig was. waarom hebben er dan 3 de politie gebeld? Ze kunnen weer heel de stad in brand steken nu.
  • Marc Spandel

    6 jaar geleden
    Tja... waarvoor dienen hun tasers enz. dan? Ik denk dat het doden van iemand voor een geüniformeerde met license to kill een kick geeft!