Groenewegen (R) doet nog een poging om de wedstrijdjury te overtuigen, maar dat is tevergeefs.
Volledig scherm
Groenewegen (R) doet nog een poging om de wedstrijdjury te overtuigen, maar dat is tevergeefs. © Photo News

Groenewegen die uit koers werd gezet na negeren van gesloten overweg: "Op die manier gaan er doden vallen"

ScheldeprijsMede als gevolg van de botsing met de wagen brak het peloton in de incidentrijke Scheldeprijs meerdere stukken. Bij de spoorwegovergang in Krabbendijke liep het opnieuw fout. De eerste waaier was al gepasseerd wanneer de lichten rood werden en de slagbomen toe gingen. De tweede waaier, bestaande uit 35 man, negeerde de signalen en stak nog over. 

42 reacties

  • H A

    6 jaar geleden
    En zo nemen de wielerterroristen een voorbeeld aan dergelijke renners! Zij denken dan ook dat men alles mag,overal voorrang hebben en verkeersborden negeren,enz... Het is huilen met de pet op van velen die denken dat ze renner zijn,opdat ze absoluut een gemiddelde moeten hebben na hun rit van meer dan 30km/u, want anders is het niet goed! Het ergste is dat de politie er ook NIETS aan doet!!!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    we zijn hier op de openbare weg aant koersen hee mensen en de verkeersregels zijn er voor bijna iedereen,en zeker ook voor wielrenners zelfs nederlanders,een spoorweg is een hindernis en de directie weet dat er treinen komen,en om wat uur ook,nu de directie kan nooit niet precies op de seconde inschatten wanneer renners daar gaan aankomen,staat het u niet aan renners ga dan op de piste rondjes draaien
  • hans hugenholz

    6 jaar geleden
    Waarom stopte die motard niet voor de spoorwegovergang? Op deze manier gaf hij op het cruciale moment het signaal: rij door. Hij stopte wel na de spoorwegovergang maar toen was het kwaad al geschied. De straf is overigens terecht maar die motard had toch beter moeten reageren. Wat is eigenlijk de regel in dit soort situaties? Motard stopt voor of na de spoorwegovergang?
  • Paul WALRAVENS

    6 jaar geleden
    Een goeie beslissing en voorbeeld voor de wielerterroristen die zich dat ook permiteren!
  • Freddy Smits

    6 jaar geleden
    Wanneer komt er een reactie van het parket voor die renners ? Is naar mijn mening een zéér zware overtreding ? Rijbewijs intrekken kan in dit geval toch.Iedereen gelijk voor de wet is mijn mening.