© REUTERS

thumbnail: null

BUITENLAND. Origi scoort voor Liverpool, Casteels lijdt zware nederlaag

In de Premier League staat Divock Origi nog droog. Maar met een knap schot in de korte hoek, zijn tweede dit ­seizoen in de League Cup, hielp de Rode ­Duivel Liverpool aan een 0-3-zege op het veld van Derby. Chelsea nam na verlengingen met 2-4 afstand van Leicester City. Koen Casteels heeft dinsdag met Wolfsburg op de vierde speeldag van de Bundesliga zijn eerste nederlaag laten optekenen.

vml, kvu

Divock Origi heeft dinsdag Liverpool aan een 0-3 zege geholpen in de zestiende finales van de Engelse League Cup. Op bezoek bij tweedeklasser Derby County liet Liverpool-coach Jürgen Klopp enkele vaste basisspelers rusten. Daarom bleef Simon Mignolet op de bank en mocht Divock Origi 90 minuten opdraven. Origi zag Liverpool uitlopen, dankzij goals van Klavan (24.) en Coutinho (50.), om vervolgens zelf in de 54e minuut de derde bezoekende treffer in het dak van het doel te vlammen.

Chelsea had tegen regerend landskampioen verlengingen nodig om de achtste finales van de League Cup te bereiken. Michy Batshuayi mocht bij de bezoekers starten en zag thuisploeg Leicester voor rust op een dubbele voorsprong komen dankzij twee goals van Okazaki (17. en 34.). Cahill milderde in de toegevoegde tijd van de eerste helft, waarna Azpilicueta (50.) de bordjes op gelijke hoogte hing. Batshuayi werd na 79 minuten gewisseld, terwijl Eden Hazard na 88 minuten op het veld kwam. Marcin Wasilewski (ex-Anderlecht) kreeg in het slot van de reguliere speeltijd rood.

In de verlengingen bezegelden doelpunten van Fabregas (91. en 94.) het lot van de thuisploeg, ondermeer na een knappe assist van Hazard.

Kevin Mirallas mocht na 68 minuten invallen bij Everton, dat zijn League Cup-avontuur al zag eindigen in de zestiende finales. Tweedeklasser Norwich City pleegde dankzij doelpunten van voormalig Everton-spits Naismith (41.) en Murphy (74.) de perfecte hold-up op Goodison Park. Romelu Lukaku zat niet in de selectie bij de thuisploeg.Sébastien Pocognoli maakte bij tweedeklasser Brighton in de League Cup-partij tegen reeksgenoot Reading zijn debuut. De linksachter, die twintig minuten voor tijd gewisseld werd, kon niet vermijden dat de thuisploeg een 1-2 nederlaag te slikken kreeg. Doelpunten van Quinn (32.) en Swift (54.) telden de thuisploeg, met ook Steve Sidwell (ex-Beveren) in de basis uit. Daar kon de late aansluitingstreffer van Hemed (85.) niets meer aan veranderen. De bezoekers speelden nochtans de hele tweede helft met z'n tienen na een rode kaart voor Blackett (42.).

Invaller Musonda verliest stadsderby

Betis Sevilla heeft op de vijfde speeldag in de Spaanse Primera Division de stadsderby tegen FC Sevilla met het kleinste verschil (1-0) verloren. Gabriel Mercado scoorde na 51 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Charly Musonda Jr startte op de bank bij Betis en mocht pas na zeventig minuten invallen.

Eerste nederlaag Casteels meteen een pijnlijke

Koen Casteels heeft met Wolfsburg op de vierde speeldag van de Bundesliga zijn eerste nederlaag laten optekenen. In eigen huis verloor Wolfsburg met zware 1-5 cijfers van Borussia Dortmund. Het waren voor Casteels de eerste tegentreffers van het seizoen.

Linksback Guerreiro bracht Dortmund al na vier minuten op voorsprong met een lage schuiver, waarna Aubameyang Casteels na een kwartier ook nog eens te grazen nam met een hard schot. In de tweede helft gaf Didavi (53.) de thuisploeg hoop met een intikker. Maar die hoop bleek van korte duur. Dortmund telde ‘die Wölfe’ op de counter uit met goals van Dembélé (58.) en opnieuw Aubameyang (63.). Piszczek legde de 1-5 eindstand vast met een rake kopbal.

Dortmund staat met negen punten na vier speeldagen voorlopig mee op kop in de Bundesliga, Wolfsburg kampeert met een 5 op 12 in de middenmoot.

Jordan Lukaku ziet Milan winnen

In Italië won AC Milan met 2-0 van Lazio, na goals van Bacca voor rust en Niang erna. Jordan Lukaku bleef de hele wedstrijd op de bank.

Milan telt na vijf wedstrijden 9 punten en komt voorlopig op een gedeelde tweede plaats, Lazio heeft twee punten minder en staat in de middenmoot.

© EPA

Thomas Meunier wint met PSG

In de Lige 1 won PSG met 3-0 van Dijon. PSG kwam op voorsprong na een owngoal van Lang, Cavani scoorde nog een keer voor rust en Moura legde in de 67e minuut de 3-0-eindscore vast. Thomas Meunier werd na 65 minuten gewisseld.

De Parijzenaars springen zo voorlopig over Monaco naar de leiding maar de Monegasken spelen woensdag nog tegen Nice. Nog vanavond klopte Toulouse Lille met 1-2 na twee goals van Toivonen.

© EPA

Heerenveen wint na verlengingen

Stefano Marzo ten slotte had met Heerenveen verlengingen nodig in de 32e finales van de KNVB Beker om tweedeklasser De Graafschap op de knieën te krijgen. Een goal van Van Overbeek (67.) leek de bezoekers de zege te schenken, tot Veerman (87.) in het slot van de reguliere speeltijd gelijkmaakte. In de verlengingen bezorgden doelpunten van Veerman (93.), Zeneli (95.), Bednarek (102., own-goal) en Schaars (106.) de Friezen uiteindelijk een 5-1 overwinning.