Woman running outdoors in morning
Volledig scherm
Woman running outdoors in morning © Thinkstock

10 minuten wandelen is even effectief als een uur hardlopen

Je kent het ongetwijfeld: je bent al bijna een uur aan het lopen wanneer je even op je horloge kijkt, en vervolgens ziet dat het amper 5 minuten geleden is dat je de deur achter je dichttrok. Goed nieuws voor wie sporten ook veel te lang vindt duren: volgens een studie die eind vorige maand verscheen in het tijdschrift 'Journal of the American Heart Association', zou een tiental minuten wandelen minstens even efficiënt zijn als een uur hardlopen.

8 reacties

  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Dat geloof je toch zelf niet? Dat is wat vleesplaneten zichzelf wijsmaken om zichzelf te overtuigen dat ze goed bezig ziijn. Dan zijn er ook nog zij die die tien minuten verspreiden over een ganse dag, die zijn ook goed bezig.
  • Charel De Kromhe

    6 jaar geleden
    Beweeg,,beweeg blijft de kern van de zaak.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Dat lijkt dan anti-reclame voor de atletiekclub... Bewust bewegen is belangrijker dan een uur of langer zitten puffen. Bewust... begin met 5 minuten lopen ipv 60 (wat trouwens voor gevorderden is). Bewust: neem de trap ipv de lift of roltrap... scheelt ook een hap op de borrel... Steek je energie niet langer in het zoeken naar een parkeerplaats aan de deur maar in die (gratis) parking wat verderop...
  • Pieter De Ruyter

    6 jaar geleden
    Het belangrijkste is gewoon het aantal km die je doet,12 km lopen is slechts een beetje meer cal. dan 12 km wandelen.Alleen duurt dat lopen 1 uur en dat wandelen 2 en een kwartier.
  • Steven de Kort

    6 jaar geleden
    Er staat nergens dat het beter is, wel even effectief. Of het nu gaat om lopen, joggen of wandelen. De kern van het artikel gaat over dat we meer moeten bewegen want dat doen we heden ten dage veel te weinig.