Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Dinosauriërs waren al aan het uitsterven toen de meteoriet insloeg, en wel door een gebrek aan smaak

WetenschapZo'n 65 miljoen jaar geleden stonden de dinosaurussen aan de top van de voedselketen, tot een meteorietinslag abrupt een einde maakte aan hun heerschappij op aarde. Dat is toch de gangbare theorie, maar evolutionair expert Gordon Gallup haalt die denkwijze nu onderuit. Volgens hem waren de dino's al lang op weg naar de uitgang, en wel wegens een gebrek aan smaak.

30 reacties

  • Els Schelfhout

    5 jaar geleden
    Wie weet zijn ze wel niet uitgestorven door klimaatveranderingen. Extreme hitte waardoor ze niet konden overleven. Als wij ons niet kunnen beschermen tegen de hitte of ijskoude temperaturen dan zou de mensheid waarschijnlijk al uitgeroeid geweest zijn.
  • René Schoeters

    6 jaar geleden
    Hoe vaak gaan ze nog veranderen?
  • geert Jonckheere

    6 jaar geleden
    Spendeer het budget voor dit soort onderzoek beter aan de controle van onze voedselketen. Het zou nuttiger zijn. En daar verdienen die onderzoekers duizenden euro's mee? Te belachelijk voor woorden.
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Wat heeft dat NU nog voor belang ?
  • Jan Wuyts

    6 jaar geleden
    Het is oa dank zij die "ik heb een vraag" dat wij van ons dierenvelleke afgeraakt zijn. Al was soms de vraag en/lof het antwoord mis. Maar het is door vragen te blijven stellen dat ervoor gezorgd heeft dat wij nog niet uitgestorven zijn. Er is nog die éne vraag, hoe in harmonie leven met onze wereld en met elkaar. Er is geen keuze, of we bestellen op termijn onze eigen apocalyps, en dat is een absolute zekerheid.