Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Iedereen waant zich vastgoedmakelaar in Spanje: "Zelfs slager om de hoek verkoopt er huizen"

BuitenlandEen buitenverblijf in Spanje is enorm populair bij de Belgen. Dat is ook de Spanjaarden niet ontgaan. "In Spanje waant iedereen zich tegenwoordig makelaar", waarschuwen experts. “Er duiken steeds meer bakkers en slagers op die hun etalage ook gebruiken om woningen te verkopen." Kooplustige Belgen zijn een "makkelijke prooi", klinkt het.

13 reacties

  • pierre samaey

    2 jaar geleden
    Wel bij zeggen dat het geen Spaanse makelaars zijn die er bij komen maar veel Engelsen Belgen Nederlanders ea en 95% verkoopt je een huis maar nadien mag je alles zelf in orde brengen. Veel bedriegers en is niet altijd de grootste bureaus en restaurant gaan bezoeken die de bestrn zijn. Eerst een maan zeker iets huren of meer contact zoeken met landgenoten die al iets gekocht hebben om te informeren. Dan heb je al een kleinere kans op bedrog. Een raad 500% opletten en desnoods 20 keer informeren
  • Mark Wijgers

    6 jaar geleden
    Een zelfde eigendom tegelijk een 2de 0f 3de keer verkopen , het is kinderspel in Spanje, want een notaris heeft geen wettelijke bevoegdheid. (Tien)Duizenden buitenlanders werden reeds het slachtoffer van oplichting.
  • Michael Dimers

    6 jaar geleden
    En bovendien kunnen in Spanje ineens de regeltjes wijzigen ! Onteigeningen zijn hen niet onbekend !
  • tim janssens

    6 jaar geleden
    Azull... mondi... maken de markt kapot met hun beursjes en laten de Belgjes lekker extra betalen. Als je een dure makelaar nodig hebt.... Betaal hem dan met het dure dakfonds van uw bank. Voegt beiden niks toe.
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Voor vastgoedmakelaar moet je dan ook werkelijk niks kennen of kunnen, behalve een deur open en dicht doen.