AFP
Volledig scherm
© AFP

Klokkenluider SwissLeaks vrijgelaten onder voorwaarden in Spanje

BuitenlandDe Frans-Italiaanse klokkenluider Hervé Falciani, die aan de oorsprong lag van SwissLeaks en gisteren werd opgepakt in Madrid, is vandaag vrijgelaten onder voorwaarden. Dat is uit gerechtelijke kringen vernomen. Zwitserland heeft een Europees aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd en de Spaanse autoriteiten onderzoeken momenteel zijn mogelijke uitlevering. Het Zwitserse gerecht had Falciani in november 2015 bij verstek tot vijf jaar cel veroordeeld wegens bedrijfsspionage.

8 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    de klokkenluider moet zwaarder gestraft worden als de kapitalistische gangsters met maffia advocaten DAT IS DE LOGICA TEN TOP
  • Jos Verelst

    6 jaar geleden
    Een dergelijk individu laten ze wel vrij maar democratisch verkozen politici gooien ze in de gevangenis. Wie deed dat vroeger ook ? Juist : FRANCO !
  • Johan Vervoort

    6 jaar geleden
    Tegen het verduisteren en ontduiken van belastingen kunnen ze niets doen maar diegene die het naar buitenbracht is blijkbaar wel te veroordelen in de rechtbank
  • jos meurrens

    6 jaar geleden
    Toch toevallig. Zwitserland wil de catalaanse politica niet aanhouden, en nu komt Spanje af met de oplossing , Falciani ruilen voor de politica, let er op !
  • Mark Wijgers

    6 jaar geleden
    Maar ze eisen wel de uitlevering van Puigdemont...