Sloveense ex-skispringer wint tijdrit in Baskenland en neemt leiderstrui over van Alaphilippe

De vierde etappe van de Ronde van het Baskenland werd een kolfje naar de hand van Primoz Roglic. De Sloveen won met overmacht de individuele tijdrit en neemt meteen de leiderstrui over van Julian Alaphilippe. Roglic telt in het algemeen klassement meer dan een halve minuut voorsprong op zijn Franse concurrent.

gvdl

De Nieuw-Zeelander Patrick Bevin zette al vrij snel de richttijd neer. De BMC-renner maalde de 19 kilometer af in 22’35”, een tijd waar lange tijd niemand ook maar enigzins in de buurt kwam. Het was wachten op Spaans kampioen Castroviejo maar ook hij kwam vijf seconden tekort om Bevin te kloppen, Kwiatkowski moest elf seconden toegeven. Ex-wereldkampioen Kyrienka deed twee seconden trager dan Bevin. Met Dylan Teuns en Thomas De Gendt op iets meer dan een halve minuut van Bevin presteerden ook twee landgenoten meer dan behoorlijk.

laden.....

Bovenaan het klassement was het vooral uitkijken naar Primoz Roglic. De Sloveen finishte in deze ronde al twee keer tweede achter Alaphilippe maar als vice-wereldkampioen tijdrijden mocht hij ook de dagwinst ambiëren. Roglic reed een sterke tijdrit en deed uiteindelijk tien seconden sneller dan Bevin. Klassementsleider Julian Alaphilippe realiseerde een matige tijd en moest uiteindelijk 42 seconden toegeven op zijn Sloveense concurrent.

Met zijn winst in de tijdrit nam ex-skispringer Roglic meteen de leiderstrui over van Alaphilippe. Roglic heeft nu 34” seconden voorsprong op zijn Franse uitdager."Maar we moeten niet op de zaken vooruitlopen. Ik heb aan het begin van de koers al gezegd het van dag tot dag te willen bekijken. Het gaat niet gemakkelijk worden, maar ik verheug me enorm op de laatste etappes", reageerde hij terughoudend.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer