AP
Volledig scherm
© AP

Duitse rechter laat Carles Puigdemont voorlopig vrij op borgtocht en verwerpt aanklacht 'rebellie'

Een Duitse rechter laat de afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont voorlopig vrij op borgtocht. Ook verwerpt de rechtbank de aanklacht wegens 'rebellie' waar Spanje hem voor wil aanklagen. Maar de aanklacht voor 'corruptie' is mogelijk wel een basis voor uitlevering aan Spanje. De Spaanse regering laat weten "de Duitse beslissing te respecteren".

108 reacties

  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    Goed zo. Respect voor de uitspraak van het Duitse gerecht. Respect voor Puigdemont.
  • Eddy DESMET

    6 jaar geleden
    De soapserie met nep-president Puigdemont heeft nu reeds lang geduurd. Dat hij terug wil komen naar ons land, is beslist geen publiciteit, maar ja ... zijn "vriendjes" van N-VA wachten op hem ... om hem te troosten nu ze zelf tot de slotsom gekomen zijn, dat hun separatisme-avontuur beter opgeborgen en vergeten wordt. Zo zie je meteen wat voor soort aanhangers N-VA heeft ... Hoe dom een mens toch kan zijn ! Je houdt het niet voor mogelijk ...
  • Philip Maes

    6 jaar geleden
    De misvatting bij velen hier is dat Puigdemont en zijn regering de onafhankelijkheid zou jebben uitgeroepen. Waar haalt men die onzin? De onafhankelijkheid werd uitgeroepen door het Catalaanse parlement. Met een duidelijke meerderheid.
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    het is een schande dat er in europa politiekers zijn die uit eigenbelang de wetten hun hun land niet naleven. de bak ermee in
  • p. devillé

    6 jaar geleden
    Alle revoluties in west europa waren illegale acties.Op een bepaald moment veegden burgers, groepen van burgers of regios volledig hun voeten aan bestaande wetten.Dat was en is soms de enige mogelijkheid om veranderingen teweeg te kunnen brengen.Zonder revoluties waren het hier nog altijd de middeleeuwen geweest.Er zijn natuurlijk nog altijd middeleeuwse toestanden overgebleven.De monarchie is er een van.Dat verdwijnt ook niet zonder nieuwe revolutie blijkbaar.