Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Grote kans dat er vergif op je groenten en fruit zit

BuitenlandIn Europa is de regelgeving rondom bestrijdingsmiddelen duidelijk en gevaarlijke stoffen zijn verboden. Toch krijgen consumenten  waarschijnlijk regelmatig producten met vergif op hun bord. Buiten Europa worden deze pesticiden namelijk nog volop gebruikt en supermarkten mogen deze producten gewoon importeren. 

23 reacties

  • Raoul Hoylaerts

    6 jaar geleden
    van alles KAN je tegenwoordig ziek worden.kerncentrales,stof,diesel,asbest,fruit,vis,flessenwater,kachels,en noem maar op.nu sta ik er niet stom dat ik al 20 jaar dood ben...
  • censor

    6 jaar geleden
    Spreek geen woord kwaad van de Belgische appelen, of je krijgt de hele fruitsector op je nek...van uitschelden tot bedreigen...terwijl die appelen vol zitten met rotzooi en o zo mooi blinken van een "speciaal" bad waarin ze ondergedompeld worden....maffiabende.
  • p. devillé

    6 jaar geleden
    En waarom hanteert de EU dan niet dezelfde normen voor wat ingevoerd wordt.Als voedselprodukten gif bevatten mogen ze niet ingevoerd worden.Simpel toch.Maar we weten dat de EU de grote spelers niet voor het hoofd wil stoten.
  • Frans Faes

    6 jaar geleden
    Ja zeker, door het fijn stof uitgestoten door de diesel-bedrijfswagens. Zeker hebben de kerncentrales er ook iets mee te maken terwijl de steenkoolcentrales alles proper houden. Wanneer stopt men met de mensen bang te maken met die milieuzever.
  • Michel De Deken

    6 jaar geleden
    Dat zeg ik al jaren ,hier zijn ze streng en terecht maar in andere landen kijken niet zo now en laat alles maar van het buitenland komen . Spijtig ons goede producten gaan naar buiten en de rommel komt naar hier.