Vestiging is amper een week open, toch voert vakbond actie “wegens schrikbewind”

© Arne Franck

De christelijke vakbond voert vrijdag actie bij de nieuwe Lidl-winkel in het West-Vlaamse Oostkamp. Er staat een stakingspost opgesteld. Vakbond LBC-NVK klaagt de hoge werkdruk aan en het “schrikbewind” dat wordt gevoerd bij de Duitse discounter.

De Lidl-winkel in Oostkamp is amper een week open. Toch staan de klanten er vrijdag achter gesloten deuren. Aanleiding is het ontslag in de regio van een werknemer. Dat ontslag, aldus de vakbond LBC-NVK, is typerend voor het personeelsbeleid dat de nieuwe nationale directie voert bij de supermarktketen.

“Er is een gebrek aan sociale dialoog. Het ontslag is als voorbeeld gebruikt om mensen schrik aan te jagen. Wij vinden dat geen goed personeelsbeleid”, zegt LBC-NVK-secretaris Johan Lippens. Nog volgens de christelijke bediendebond is de werkdruk bij Lidl erg hoog.

De vakbond verwacht vrijdag een signaal van de directie en zal zich, afhankelijk van dat signaal, beraden over de toekomst. In een reactie zegt het bedrijf steeds open te hebben gestaan voor dialoog, zowel met de bonden als het personeel. “Dat zal ook vrijdag het geval zijn”, aldus een woordvoerder. De nationale directie komt vrijdag ter plaatse om te onderhandelen.

© AFT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen