AFP
Volledig scherm
© AFP

Handelsconflict escaleert: Trump wil nog eens 100 miljard dollar heffingen tegen China

Donald Trump heeft handelsgezant Robert Lighthizer opgedragen om voor 100 miljard dollar (81,6 miljard euro) aan bijkomende importheffingen in te voeren op Chinese producten. Zo gooit de Amerikaanse president, die daarmee naar eigen zeggen reageert op "China's oneerlijke vergelding", olie op het vuur van een mogelijke handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten.

75 reacties

  • Gaston Miar

    6 jaar geleden
    Heeft men in de USA na vele maanden "verkiezingsshow" echt geen andere kandidaat-president kunnen vinden?
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Dat was onvermijdelijk. De China gaan vriendelijk akkoord met allerhande afspraken maar de implementatie is fake net zoals veel van hun data die ze vrijgeven. Ze hebben bijvoorbeeld ook een zeer goede wet voor het beschermen van minderheden, één probleem, die wet word nooit toegepast. Meer nog alle minderheden worden actief weggezuiverd en alleen de Han Chinees telt.
  • Steve Warson

    6 jaar geleden
    Is dat dezelfde Trump die goedkoop en inferieur Chinees staal importeerde om zijn casino's en hotels te bouwen? Ook alle Trump rommel die hij verkoopt van dassen en manchetknopen tot verkiezingsmerchandise, liet hij in China eerst maken om ze dan met dikke winst te verkopen. Dit is iemand die liegt telkens hij ademhaalt.
  • Liliane Vleminckx

    6 jaar geleden
    Wanneer gaan,ze die gek,afzetten?
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Trump heeft gelijk dat hij iets wil ondernemen tegen het Chinees probleem, de manier waarop hij het doet is idioot. Dit gaat in alle geval zware gevolgen hebben voor de Amerikaanse consument die de prijzen zal zien stijgen. Eens zien wat het kiespubliek van Trump daarvan zal denken, zij zullen de eerste slachtoffers zijn.