Kim met haar vriend Tim. "We vormen ook een familie: een gezin van twee, met huisdieren."
Volledig scherm
PREMIUM
Kim met haar vriend Tim. "We vormen ook een familie: een gezin van twee, met huisdieren." © RV

«Ik voel mijn klok niet tikken. Ik denk dat ze digitaal is»

«Je zal nog wel van gedachten veranderen.» «Wat een egoïstische beslissing.» Zelfs in 2018 is het niet evident om als jonge vrouw bewust kinderloos te blijven. Kim Wuyckens (32) vertelt over een omstreden keuze.

27 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Wél kinderen hebben is net egoïstisch want dat doe je voor jezelf. Een zeer slimme vrouw net zoals mijn oudste dochter. Mijn leven zou er ook héél anders hebben uitgezien zonder kinderen !
  • marie-claire de bosscher

    6 jaar geleden
    zo herkenbaar, ik besloot dit 40 jaar geleden, en ben nog steeds blij met deze keuze... ik hou niet van kinderen, en daar kan ik ook niet aan doen; toen mijn vriendinnen trouwden en kinderen kregen zag ik hoe hun leven veranderde, en dat wilde ik niet... egoïstisch ? neen, kinderen krijgen is even egoïstisch !
  • jasmijn Delaere

    6 jaar geleden
    Kinderloos of kinderen, zolang je maar met twee achter een bewuste keuze staat. Genoeg voorbeelden van koppels waar ene partner geen kinderen wil en andere partner eigenlijk wel en daardoor heel gefrustreerd kijkt tov koppels met kinderen of... koppels die kinderen willen om hun relatie te redden...
  • MYRTHE PASS

    6 jaar geleden
    Ik kan mij er volledig in vinden. Ik ben ook kinderloos gebleven, maar heb ook geen lief genomen. Huisdieren heb ik steeds gehad. Ik vind het "egoïstisch" hoe bepaalde ouders onvoorbereid aan kinderen beginnen of de baby nadien mishandelen of aan zijn/haar lot overlaten aan een (jonge) stiefpapa, die op zijn beurt het kindje een schedelbreuk slaat.
  • Eefje Vermeeren

    6 jaar geleden
    Heb 1 kindje... hoe vaak mij gevraagd wordt wanneer de 2de komt. Neen, die komt er niet. Je verandert nog wel van mening krijg ik dan. Mocht ik de tijd kunnen terugdraaien, bleven we kinderloos. Als je dat nog maar zegt, krijg je een onbegrijpende blik in je richting. Om gek van te worden. Ik hou van mijn kind met hart en ziel, maar het heeft mijn kijk zo verandert. Helaas was dat niet in positieve zin.