Heel het weekend BBQ-weer: vijf dingen die je niet mag doen, geleerd uit ‘Grillmasters’

Dit weekend wordt het stralend lenteweer, een ideaal moment om de barbecue voor het eerst dit jaar weer boven te halen. Maar hoe tover je nu perfecte gerechten op tafel? Wij keken naar de eerste aflevering van het programma ‘Grillmasters’ en onthouden deze tips van wereldkampioen barbecue Peter De Clerq en groentechef Seppe Nobels.

vwh

Vergeet ananas. Het is zo jaren 80 en dus helemaal passé. Ga liever voor lokale, seizoensgebonden producten. Het is goedkoper, de groenten komen uit volle grond en zijn dus ook een pak gezonder. Extra tip: let op met fruit in salades. Het mag niet te veel zijn, anders wordt het fruitsalade.

Voorzie veel groentjes. Denk aan meer dan het standaard slaatje. Ga voor creatieve bijgerechten en veel variatie op je bord. “De garnituur is vaak maar een bijgerecht. Dat zijn enkel kommetjes op het aanrecht, waarmee je naartoe moet wandelen met je bord. Dat is zo spijtig, ik hoop echt dat we dat kunnen veranderen”, zegt Seppe Nobels.

BBQ en zoet, die combinatie zal nooit werken. Ga steeds voor een beetje pikant, fris, zuren, houtachtige smaken en veel kruiden. Zoet heeft niets met barbecue te maken.

Ribben moet je altijd ontvliezen. Het vel mag niet meer aan de ribben hangen. Alle smaken - in dit geval een Chinese marinade - die je aan de rib geeft, dringen dan niet door tot in het vlees.

Mosselen kunnen op de barbecue,maar niet te lang: vijf minuutjes is voldoende. Dan gaan ze open en krijg je al een grillsmaak.

Grillmasters, elke donderdag om 20u35 op Vier

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer