© *

Te veel paaseitjes over? Sofie Dumont heeft een oplossing

Een week na Pasen en nog steeds chocolade over? Bak er dan een taart mee! Sofie Dumont en dochtertje Grace weten hoe dat moet en delen hun recept. Met als belangrijkste ingrediënt: paaseitjes.

tib

Ken jij het heerlijke receptenplatform van Sofie Dumont al? Surf naar www.sofiedumont.be voor meer lekkers!

Ingrediënten

- 100 gr. gesmolten kokosolie- 225 gr. paaschocolade- 3 grote eieren- snuif zout- 50 g cacaopoeder - 150 gr. geweekte dadels zonder pit (medjoul )

- 200 gr. gemengde paaschocolade (smelten au bain-marie )

Bereidingswijze

- Smelt de paaschocolade samen met de kokosolie op een laag vuur.- Neem van het vuur en roer regelmatig tot de chocolade volledig gesmolten is.- Giet over in een glazen kom. Roer er het cacaopoeder door.

- Scheid de eieren, voeg de dooiers bij het chocolademengsel en roer om.- Mix de dadels met het kokosolie-chocolademengsel glad.

- Klop het eiwit op met een snuif zout.- Meng voorzichtig onder het chocolademengsel.- Strijk de taartvorm in met kokosolie.- Bak 15 min op 180°.- Laat afkoelen op een rooster.

- Smelt de chocolade zonder te roeren au bain-marie.

- Giet over de taart en strijk uit met een paletmes.

Afwerking

- Zet er je mooiste paashaasjes op. - Strooi er eventueel nog wat cacaopoeder over.

Meer inspiratie van Sofie Dumont vind je op Facebook, Youtube en Instagram!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer