Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Gia

Unia roept racistische kotbaas uit Gent op het matje

Het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia dringt aan op een gesprek met een Gentse kotbaas die vorige week veroordeeld werd tot een dwangsom van 500 euro voor onder andere raciale discriminatie. De man zocht publiekelijk naar 'studenten tussen de 20 en 26 met Belgische ouders'. Dat racisme zo openlijk gebeurt, is eerder uitzonderlijk, zegt Unia.

28 reacties

  • Lieve Vandamme

    5 jaar geleden
    Is men dan ook reeds niet meer vrij onze eigendom zélf, en aan wie we zélf uitkiezen , te verhuren???
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Hopelijk leest Unia deze voorgaande reactie (ik reken op de krant opdat het haar gemeld wordt) opdat zij zou inzien dat ze volledig verkeerd bezig is. Misschien vindt ze dat die twee oude dames dan maar moeten verhuizen? Kon men dergelijke toestanden dan niet voorspellen of werd daar geen rekening mee gehouden?
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    UNIA, kom even kijken ! Het huis naast mijn woning bestaat uit 4 appartementen. Twee ervan zijn onlangs leeg gekomen door vertrek van de bewoners. Zij zijn inmiddels verhuurd aan zwarte medemensen (uit Congo). Van slapen van de twee oude weduwen uit de twee andere appartementen is slapen er niet meer bij. Samen blijken er een tiental vrouwen, mannen en kinderen te wonen die dag en nacht de andere buren wakker houden. De huur wordt betaald door de OCMW. Wie beschermt u dan feitelijk?
  • Chris Boog

    6 jaar geleden
    Wanneer word Unia op het matje geroepen voor discriminatie jegens eigen volk? Of is dat geen probleem?
  • Lutgard Crombez

    6 jaar geleden
    UNIA roept eerst de partij ISLAM op het matje want zij volgen niet jullie visie met mannen en vrouwen apart op de bus.