ANP
Volledig scherm
© ANP

2,7 miljoen Europeanen zijn getroffen door privacyschandaal Facebook

PrivacyschandaalDe gegevens van zo'n 2,7 miljoen Facebook-gebruikers in de EU zijn mogelijk "ongepast gedeeld" met het in opspraak geraakte onderzoeksbureau Cambridge Analytica. Dat heeft het Amerikaanse techbedrijf geantwoord op een brief van EU-commissaris Vera Jourova (justitie) waarin zij om opheldering over het schandaal heeft gevraagd.

5 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Die partij voor de apartheid op bussen is tenminste eerlijk en zegt waar ze voor staat. Je kan ze dus negeren. Facebook bedriegt je, verrijkt zich door de verkoop van je persoonlijke gegevens en maakt het mogelijk om democratische verkiezingen te manipuleren. Wat is dan erger.
  • jos meurrens

    6 jaar geleden
    ik ben er niet bij, want ik heb geen facebook.
  • Jos Indigne

    6 jaar geleden
    Is dat nu zo een erg , ik vind het veel erger dat er een partij opgericht is die aparte bussen wil voor mannen en vrouwen
  • jean-pierre van m

    6 jaar geleden
    Grote zever ,alle apps enz gebruiken je gegevens en daar geeft ge zelf toestemming voor ,dus niet alleen met de vinger wijzen naar facebook . Blij dat facebook bestaat ,.
  • Pascale Luyckfasseel

    6 jaar geleden
    Eigen schuld dikke bult zeg ik, als je met sociale media nonsens begint dan neem je gewoon risico's. Zelfde geldt voor Instagram, snapchat, Twitter en al die andere onnozelheden.