© KRISTOF VAN ACCOM

“Het aangekondigde mooie weer dit weekend maakt het extra druk op de snelwegen”

Na een hele dag lange files op de E40 richting kust, kleurt nu ook de Antwerpse ring donkerrood. “Vrijdagen zijn klassiek druk, ook tijdens vakantieperiodes”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Het aangekondigde mooie weer dit weekend maakt het extra druk op de snelwegen.”

dvd

Op de E40 richting kust was het al de hele dag aanschuiven. Maar vrijdagnamiddag is ook de Antwerpse ring dichtgeslibd met automobilisten die vandaag (en dit weekend) de zon willen opzoeken. “Er zijn vrijdag geen noemenswaardige incidenten geweest op de Antwerpse snelwegen, dus de files zijn volledig toe te schrijven aan een algemene drukte”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Vrijdag is altijd een drukke dag, ook tijdens vakantieperiodes.”

Het aangekondigde mooie weer speelt het verkeer parten. “Veel mensen zijn vandaag vrij en trekken erop uit om van de zon te genieten, ook richting kust. Zeker omdat het weekend zich ook mooi aankondigt”, meent Bruyninckx.

Op de Antwerpse ring richting Gent is het vrijdag rond 17.50 uur nog aanschuiven van Deurne tot aan de Kennedytunnel. Het grootste fileleed op de E313 is intussen achter de rug, maar het is nog steeds bijzonder druk op de E17 (file van Haasdonk tot de Kennedytunnel) richting Antwerpen - vooral door een ongeval in de Kennedytunnel dat ondertussen is afgehandeld - en de E34 (van Melsele tot Linkeroever).

Een advies om de files te vermijden heeft het Vlaams Verkeerscentrum niet. “Maar wie denkt: ik spring even in de auto want het is mooi weer, die is zich er beter van bewust dat hij vandaag niet de enige is die zo redeneert”, besluit Bruyninckx.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER