Vergiftigde Russische dubbelspion Sergej Skripal niet langer kritiek

door
Belga
Leestijd 1 min.

De 66-jarige Russische ex-spion Sergej Skripal bevindt zich niet langer in kritieke toestand. Dat hebben zijn artsen in het Britse stadje Salisbury vandaag meegedeeld. Zijn toestand verbetert snel, klinkt het. Volgens de medische directeur van het ziekenhuis in Salisbury, reageert de ex-spion goed op zijn behandeling. Hij ligt net als zijn 33-jarige dochter Joelia al meer dan een maand in het ziekenhuis, nadat ze bewusteloos waren aangetroffen na vergiftiging met het zenuwgas novitsjok.

De gezondheidstoestand van zijn dochter verbetert "dagelijks", aldus de arts Christine Blanshard. "Ze wacht met ongeduld de dag af dat ze het ziekenhuis zal kunnen verlaten." De arts zegt ook dat er daarvoor nog geen datum gekend is. "In tussentijd heeft Joelia gevraagd om privacy", aldus nog de dokter.

Na de vergiftiging op 4 maart in Salisbury legde de Britse regering de schuld voor de aanval bij Moskou. Daarop beslisten bijna dertig landen om alles samen meer dan 140 Russische diplomaten het land uit te zetten. In een tegenzet stuurt Rusland, dat zijn betrokkenheid ontkent, evenveel diplomaten terug naar hun land.

bron: Belga