© Leo de nijn

DOEN! Tien tips voor een uitstap met het volledige gezin dit weekend

Dit weekend valt er weer heel wat te beleven. We geven 10 tips om erop uit te trekken met het volledige gezin. Veel plezier!

1 MA 09/04 - ZO 15/04: Week van de Provinciedomeinen

www.WEEKVANDEPROVINCIEDOMEINEN.BE

Tal van Vlaamse provinciedomeinen bieden rust en avontuur midden in het groen. Tijdens de Week van de Provinciedomeinen vinden er vanaf maandag bijzondere activiteiten plaats. Kinderen kunnen er zich bijvoorbeeld vermaken op het blotevoetenpad, zoals in het Rivierenhof of De Schorre. Ook yoga in de buitenlucht scoort. Speciaal voor kinderen is er donderdag yoga in Hertberg in Herselt, terwijl gezinnen op zondag 15 april worden verwacht op de Kesselse Heide. In het domein Puyenbroeck in Wachtebeke kan je vrijdag tijdens een laatavondwandeling het nachtelijk leven van uilen of vleermuizen ontdekken.

2 NOG TOT ZO 06/05: Floralia

www.FLORALIA-BRUSSELS.be

In het 14 ha grote park van het kasteel van Groot-Bijgaarden kan men zich in het kader van Floralia Brussels vergapen aan een scala aan voorjaarsbloemen. Onder leiding van specialisten uit het bloembollenvak werden in het park meer dan 1 miljoen bloembollen handmatig geplant. Liefhebbers van voorjaarsbloemen kunnen nog een maand genieten van meer dan 500 soorten, waarvan alleen al 400 soorten tulpen.

3 ZA 07/04 - ZO 08/04: Fiesta Europa

www.FIESTAEUROPA.EU

Marktkramers uit verschillende Europese landen samenbrengen op een meerdaagse internationale feestmarkt: dat is al zeven jaar het idee achter Fiesta Europa. De eerste feestmarkt van dit seizoen vindt tot zondag plaats op de Grote Markt in Beveren. Je proeft er olijven uit Italië, look uit de Provence of toffees uit Engeland.

4 ZA 07/04 - ZO 08/04: Spel van Roetaert

www.HELEMAALHERENTALS.be

In het kader van Shop in Thals vinden zaterdag en zondag doorlopend modeshows plaats in de straten van Herentals. De lokale handelaars houden hun winkels zondag uitzonderlijk open van 13u tot 17.30u. Kinderen kunnen dan ook deelnemen aan het spel van Roetaert op de Grote Markt. De kleinsten jagen op de pluchen konijnen die uit de toren van de Lakenhal gegooid worden. Wie het prijskonijn vangt, wint een fiets. Inschrijven voor het spel kan vanaf 13.30u in de tent aan het cultuurcentrum op de Grote Markt.

5 ZO 08/04: Kleiputtentocht

www.WSVSCHORRESTAPPERS.BE

Wandelvereniging Schorrestappers doorkruist zondag de Rupelstreek voor de vierde Kleiputtentocht. De individuele wandeling, die je vanaf 8u in De Schorre kan aanvatten, biedt parcours aan tussen 6 en 28 km. De langere tochten lopen langs de voormalige kleiputten Terhagen, het Predikherenhoevebos en het Reukenspad in Aartselaar.

6 ZO 08/04: Grensparkwandeling

www.GRENSPARKCHALLENGE.EU

Op de grens van Vlaanderen en Nederland, tussen het Verdronken Land van Saeftinghe en de haven, groeit een grenspark met 4.700 ha zeldzame natuur. Onder andere het Hedwige-Prosperproject verandert de komende jaren in een dynamisch gebied met zoet-zout getijdennatuur. Vlak daarnaast staat een infopunt, waar zondag grensparkgidsen wandelaars opwachten voor een sneak preview van het gebied in wording. Wandelaars worden zondag om 13.30u aan de Zoetenberm in Doel verwacht.

7 VR 13/04 - ZO 15/04: WK Acrobatische Gymnastiek

www.acrobatics2018.be

Lenigheid, evenwicht, kracht én teamwork: dat zijn zowat de ingrediënten van acrogym. Van 13 tot 15 april verzamelen ‘s werelds beste gymnasten uit de discipline acrobatische gymnastiek in Antwerpen voor het Wereldkampioenschap Acrogym. Ook ons land wordt getipt bij de kanshebbers op de competitie in de Lotto Arena. Nog tot 10 april komen daar al gymnasten in actie op de internationale jongerencompetitie.

8 VR 13/04 - MA 16/04: Fleurs des Dames

www.FLEURSDESDAMES.BE

Kasteel d’Ursel in Hingene vormt van 13 tot 16 april het toneel voor Fleurs des Dames. Tijdens dat weekend maakt een 25-tal Antwerpse floristen er mooie bloemcreaties en -installaties. De bezoeker ontdekt de levende kunstwerken al kuierend door het kasteel en het -park. Tickets: 9,5 euro. Kinderen onder 12 jaar gratis.

9 VR 13/04 - ZO 15/04 Wine & Spirits Fair

www.ANTWERPEXPO.BE

Fan van wijn of sterke drank? Tijdens de Wine & Spirits Fair in Antwerp Expo hoef je niet te kiezen. De wijnbeurs is thematisch opgesteld en de wijnstreken zijn gemakkelijk identificeerbaar. Bijzondere aandacht gaat ook uit naar food pairing. De bezoekers kunnen op de beurs zelf dranken aankopen of bestellen.

10 VR 13/04 - ZO 29/04: B(l)oeiend Hageland

www.TOERISMEVLAAMSBRABANT.BE

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert van 13 tot en met 29 april de campagne ‘B(l)oeiend Hageland’, een 14-daagse in het teken van de bloesem. Er zijn workshops en proeverijen, en je kan zelfs nachtwandelingen maken. Onderweg stuit je op kunstwerken die geïnspireerd zijn op de bloesemregio. Er zijn ook vier fietsroutes, waarbij de parcours de verschillende fruitplantages verbinden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER