Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Belgische onderzoekers zoeken mee naar verdronken beschavingen in de Noordzee

Met de regelmaat van de klok halen vissers fossiel botmateriaal, waaronder soms ook menselijke botresten, en prehistorische werktuigen boven uit de Noordzee. Tijdens de ijstijden woonden er op die plek mensen. Dat was mogelijk omdat de zeespiegel toen tientallen meters lager was en grote delen van wat nu de Noordzee is, gewoon land waren. Een team van Belgische en Britse wetenschappers gaat de komende twee jaar op zoek naar die oude beschavingen.

6 reacties

  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Zijn dat onderzoekers of fantasten?Het stijgen van de zeespiegel heeft hier niets mee te maken,het is gewoon door erosie dat de zee opschuift richting Engeland.Als het aan de stijging zou liggen hoe leggen die"onderzoekers"het uit dat met het aanleggen van de ring rond Antwerpen walvisbotten,en haaientanden werden gevonden in Borgerhout!
  • bjorn eeckhout

    6 jaar geleden
    Heel interessant, maar wat zijn wij daarmee??? En vooral,...wat zal dit (toch wel een nutteloos geldverslindend) onderzoek de gewone werkmens kosten????
  • freddy depaepe

    6 jaar geleden
    mischien vinden ze er nog familie van mij
  • KRISTOFF JOOSENS

    6 jaar geleden
    Misschien moeten de universiteiten eens mee zoeken naar onze beschaving gezien ze mede verantwoordelijk zijn voor de ondergang ervan.
  • Gudo Courtois

    6 jaar geleden
    Ha ja, door de opwarming vd aarde is de noordzee ontstaan.