BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Politierechters pleiten voor lagere verkeersboetes: "Meesten betalen toch nooit"

Twee Limburgse politierechters pleiten ervoor om de verkeersboetes te verlagen, in plaats van ze steeds maar te verhogen. Want heel veel overtreders betalen die boetes niet, omdat ze niet kunnen. "Daarom moeten we de boetes verlagen, maar ze dan ook wel innen", klinkt het in Het Belang van Limburg en de andere kranten van Mediahuis.

259 reacties

  • daniel vanmechelen

    6 jaar geleden
    Auto af nemen , want zij die hun boete niet betalen , hebben meestal ook geen verzekering en keuring.
  • janine stevens

    6 jaar geleden
    Boete niet betalen ? Neem gewoon de auto in beslag, zo moeilijk is dat toch niet en als ze hun auto nodig hebben voor hun werk dan hadden ze daar maar vroeger moeten aan denken. Het zijn altijd de mensen die zich houden aan de wet en tussen de lijntjes lopen die de pineut zijn.
  • Nico Lietaert

    6 jaar geleden
    Boetes volgens de pk van de auto. Als een werkmens met zijn 1000cc een boete rijdt kan hij betalen maar de rijke stinkers met zijn 4000cc zijn zware boete ook.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Boetes niet betalen?Leefloners en werklozen kunnen al geen auto houden,laat staan boetes krijgen,controleer eerst maar eens de vette bakken op de opritten in sociale woonwijken van patsers die leven vh ocmw en met een bmw Q7 of audi 8 rondrijden,onverzekerd,niet op hun naam,met drugsmiljoenen.Criminelen worden niet gestraft, de burger wel.Dát moet veranderen.
  • julia Gosseye

    6 jaar geleden
    Bij wie ligt de fout wanneer de boetes niet betaald worden en wie betaalt er de boetes niet ?