Lenteweer gestart: zonnig en warm weekend

© Hollandse Hoogte / Flip Franssen

Dit weekend is het voelbaar lente: met temperaturen tot 22 graden kunnen we gemakkelijk in T-shirt op de eerste terrasjes van het jaar zitten. Verwacht je aan zonnig weer, hier en daar wat wolkensluiers bederven de pret niet: het blijft warm en droog. Er waait een matige zuidelijke wind.

Zaterdagavond en volgende nacht blijft het droog met opklaringen en wolken. Op het einde van de nacht wordt het over het westen van het land mogelijk nevelig en zwaarbewolkt met eventueel wat regen. De minima schommelen van 6 graden in de Hoge Venen tot 11 of 12 graden in Vlaanderen. De wind is zwak of matig uit het zuiden, krimpend naar zuidoost. In het westen is de wind zwak en veranderlijk.

Zondag blijft het op de meeste plaatsen droog met zon en wolkenvelden. In het westen van het land valt er ‘s ochtends mogelijk eerst wat regen. In de kuststreek kan het nevelig worden. In het binnenland wordt het warm met maxima van 19 tot 23 graden. Aan zee schommelen de maxima maar rond 13 graden door zeebrieseffecten. De wind waait in het binnenland meestal zwak uit zuid tot zuidoost.

LEES OOK. Van 8 naar 22 graden in amper 2 dagen tijd: wat is er met het weer aan de hand?

Maandag is het wisselend tot zwaarbewolkt en begint de dag droog. In de loop van de namiddag ontwikkelen er zich buien vanaf de Franse grens. In het binnenland blijft het warm met maxima van 17 tot 22 graden. Aan zee wordt het door een matige zeebries waarschijnlijk niet warmer dan 13 graden.

Dinsdag valt er in de ochtend mogelijk wat lichte regen in het uiterste westen van het land. Nadien is het overal droog en gedeeltelijk bewolkt. De maxima liggen tussen 15 en 19 graden bij een matige zuidelijke wind.

Woensdag wordt het wisselvalliger met soms buien, in de namiddag mogelijk met donder. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden bij een matige oosten- tot noordoostenwind.

LEES MEER (+) Welke vleesschandalen? Waarom de Belg dit weekend massaal aan het barbecueën slaat

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen