© gia

Vanochtend uur aanschuiven door ongeval richting kust, extra treinen ingelegd

Op de E40 richting kust is zaterdagochtend een ongeval gebeurd in Beernem. De linker- en middenrijstrook waren er een tijd lang versperd, met een file van een uur tussen Gent en Oostende tot gevolg. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

ehu

Het Vlaams Verkeerscentrum meldt hinder op weg naar de kust: op de E40 is ter hoogte van Beernem een ongeval gebeurd, waardoor twee rijstroken zijn versperd. Wie op weg is naar de kust, mag tussen Gent en Oostende op minimaal een uur extra reistijd rekenen. Wie vanuit Antwerpen naar de kust wil, kan via de E34 rijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Extra treinen

De NMBS heeft voor dit zonnige weekend extra treinen ingelegd richting kust. Zowel zaterdag als zondag worden er dertien extra treinen ingezet. Daarnaast wordt ook de capaciteit van een aantal reguliere treinen tussen Antwerpen-Centraal en Oostende versterkt. Het uitgebreide treinaanbod zorgt elke dag in totaal voor meer dan 10.000 extra zitplaatsen.

  • Vanuit het station Luik-Guillemins vertrekken zowel zaterdag- als zondagochtend drie extra treinen richting Oostende. Deze treinen stoppen ook in Leuven, Brussel-Noord, Brussel-Centraal, Brussel-Zuid, Gent-Sint-Pieters en Brugge. ’s Avonds volgen deze treinen dezelfde weg terug.
  • Vanuit het station van Hasselt vertrekt zowel zaterdag- als zondagochtend een extra trein richting Blankenberge. Deze trein stopt ook in Alken, Sint-Truiden, Landen, Tienen, Leuven, Brussel-Noord, Brussel-Centraal, Brussel-Zuid, Gent-Sint-Pieters en Brugge. ’s Avonds volgt deze trein dezelfde weg terug.
  • Daarnaast rijden er zowel zaterdag als zondag vijf extra treinen tussen Brugge en Blankenberge. Deze treinen hebben in het station van Brugge een vlotte aansluiting met de IC-treinen tussen Knokke en Brussels Airport-Zaventem.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer