Baert Marc
Volledig scherm
© Baert Marc

Klanten laten alle overbodige plastic achter in supermarkt tijdens eerste 'Plastic Attack'

Aan de AD Delhaize op de Anspachlaan in Brussel gaat momenteel de eerste plastic attack door. Inkopers strippen hun boodschappen van al het overbodige verpakkingsplastic en dumpen de overschot in een kartonnen doos aan de ingang. 

68 reacties

  • Ria Van Looy

    6 jaar geleden
    eindelijk , vroeger wikkelde de groentenboer de groenten in een gazettenpapier,apelen etc werden na weging in je boodschappentas "gekapt". ,willen we de natuur helpen zullen we terug anders moeten gaan leven !
  • Luc Cuypers

    6 jaar geleden
    Heb onlangs een USB stick gekocht , probeer die zonder schaar maar eens uit te pakken , 50 kartonnekes , 50 plastikskes , en dan rond de stick zélf NOG eens plastiek ... waar is dat eigenlijk goed voor ???
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    veel van de plastic komt door regels rond voedselveiligheid waarvoor de groenen ijveren, weer mooi voorbeeld hoe regels van de groenen leiden tot miserie
  • EDWIN GROENENDIJK

    6 jaar geleden
    Helaas klopt het citaat niet. Het doel is bewustwording ja, maar niet van de vuilbakken! Hier is iemand iets te creatief bezig geweest met knippen en plakken van twee van mijn uitspraken in één zin. Ik heb zoiets gezegd als "Het gaat om bewustwording van hoe we omgaan met plastic verpakkingen" en "iedereen kan zijn plastic verpakkingen achterlaten in de winkel, en in elke winkel staat daar een vuilbak voor."
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Volgens de geitenwollensokkenbreiers hebben voedingsfabrikanten er plezier in om alles twee keer te verpakken, en doen ze dat omdat ze van plastic houden. Niet dus. De verpakking kost geld, en het verpakken zelf kost nog meer geld. En dus wordt alles maar één keer verpakt - tenzij voor tussendoortjes e.d. Trouwens, hebben die activisten al eens uitgerekend hoeveel miljoen liter water er verspild wordt door wie zijn lege glazen melkflessen uitspoelt?