© Karel Hemerijckx

10.000 golfballen gestolen bij Millennium Golf

Bij golfclub Millennium Golf in Paal zijn liefst 10.000 golfballen spoorloos verdwenen. Het gaat om oefenballen die gebruikt worden door beginnende golfers. “Hoewel we geen harde bewijzen hebben, gaan we ervan uit dat de golfballetjes gestolen zijn”, zegt Florian Dohmen van Millennium Golf. De schade wordt geschat op zo’n 5.000 euro.

Koen SNOEKX

“Dit hebben we nog nooit meegemaakt”, zucht Florian Dohmen, die als greenkeeper instaat voor het onderhoud van de golfbanen van Millennium Golf in Paal. “Uiteraard verdwijnt hier wel eens een golfballetje, maar hoogstens een honderdtal per jaar. Maar nu zijn we er op enkele weken zo’n 10.000 kwijt.”

Het gaat om oefenballen die gebruikt worden op de zogenaamde driving range, een oefenterrein voor beginnende golfers. “Bij die range staan twee grote bakken met in totaal een kleine 20.000 golfballen. Aan het einde van de dag worden alle ballen verzameld en in die bakken gedropt. Maar de laatste dagen had ik de indruk dat er zo weinig balletjes terugkwamen. Na een grote opruimactie blijkt nu dat we nog maar één bak met oefenballen kunnen vullen. Dat wilt dus zeggen dat er zo’n 10.000 golfballetjes verdwenen zijn.”

Tips

Waar al die balletjes naartoe zijn, is voorlopig onduidelijk. “Ik heb ze in ieder geval niet opgegeten”, grinnikt Dohmen. “We vermoeden dat die golfballen gestolen zijn, maar harde bewijzen hebben we daar niet voor. Camera’s hangen hier bijvoorbeeld niet.” Feit is dat het oefenterrein van de Paalse golfclub vrij toegankelijk is en elke passant in de bakken met oefenballen kan graaien. “Maar wat kan je nu doen met 10.000 golfballetjes? Het zijn immers maar gewone oefenballen, die niet eens gebruikt kunnen worden voor wedstrijden.” De vermoedelijke diefstal van de balletjes is in ieder geval een flinke streep door de rekening van Millennium Golf. “Zo’n balletje kost een halve euro, dus als we die ene bak met oefenballen opnieuw willen vullen, kost ons dat zo’n 5.000 euro. Hopelijk heeft iemand iets gemerkt van de verdwijning van de balletjes. Alle tips zijn in ieder geval welkom.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer