Direct naar artikelinhoud
Bundesliga

Bayern verovert 28e landstitel, Thorgan Hazard helpt Mönchengladbach aan zege

Arjen Robben met coach Jupp Heynckes.Beeld AFP

Bayern München heeft zich zaterdag voor de zesde keer op rij tot Duits kampioen gekroond. De 'Rekordmeister' kan na een 1-4 zege tegen Augsburg op de 29e speeldag van de Bundesliga aan kop van de stand niet meer bijgebeend worden door eerste achtervolger Schalke 04. 

Augsburg kwam voor via een eigen doelpunt van Süle (18.), maar Bayern stelde nog voor halfweg orde op zaken. Tolisso (32.) en Rodriguez (38.) troffen raak. Robben (62.) en Wagner (87.) diepten in de tweede helft de kloof uit. Het is voor Bayern de 28e titel uit de geschiedenis.

Hazard

Borussia Mönchengladbach klopte Hertha Berlijn met 2-1. Kalou (40.) zette de bezoekers op 0-1, maar invaller Thorgan Hazard (75. en 79., pen.) wiste de achterstand eigenhandig uit. Hazard was bij de rust ingevallen.

Wolfsburg klopte Freiburg met 0-2. Didavi (2.) opende vroeg de score, en stelde in het slot, op aangeven van Divock Origi, de zege veilig (83.). Koen Casteels keepte bij de Wolven de hele partij. Zijn teammaat Landry Dimata verliet in minuut 74 het veld voor Origi.

Bayern is in de stand met nog vijf speeldagen voor de boeg niet meer bij te benen. Het team uit München telt 72 punten, twintig meer dan Schalke dat later op de dag Hamburg partij geeft. Mönchengladbach (40 ptn) is achtste, Wolfsburg (29 ptn) pakt belangrijke punten in de degradatiestrijd en staat op de vijftiende stek.