Furieuze Chris Dusauchoit haalt uit naar buurman: “Stank is niet te harden”

Chris Dusauchoit heeft in een tirade op Twitter uitgehaald naar zijn buurman, door wie zijn woning vol zit met vliegen. “Voor de derde keer in minder dan twee jaar tijd is mijn tuin ondergelopen met kalvermest van het bedrijf naast de deur. Ik woon hier 25 jaar en had nooit problemen. Tot het bedrijf werd overgenomen door TS uit L. Op dat moment begon de waanzin”, begint hij zijn relaas.

rrln

Dusauchoit stelt dat zijn buurman zonder vergunning zijn bedrijf uitbreidde. “Waaronder een gebouw met een verbrandingsoven waarin hij (bouw)afval en bewerkt hout opstookt. Dag en nacht. Hij plaatste onvergunde ventilatoren die je tot in huis kon horen. En dan kwamen de ratten en de vliegen”, klinkt het. Dat is echter nog niet het ergste. “Afvalwater en gier worden gewoon op de bedrijfsterreinen geloosd en lopen van daaruit de velden in. Alles wat hij niet mag doen doet hij toch. Ik kan het aantal pv’s dat ik heb laten opstellen niet tellen.”

Babylonische vliegenplaag

De hinder die de presentator ondervindt, is aanzienlijk, zegt hij. “Ik ben het vruchtgebruik van mijn tuin al twee jaar kwijt. Planten verbranden en verdorren, de stank is niet te harden (zijn mestputten liggen gewoon open en bloot).” Het gevolg: “Een Babylonische vliegenplaag was ons deel. Ze zitten met dertig op je koffiezet, ze zitten op je bord, ze zitten op je confituur. Ik heb wekenlang de vliegenstront van mijn plafonds geschrobd. Je slaat er vijftig dood en er komen er nog honderd af.”

(Lees verder onder de video waarin Dusauchoit de overlast toont)

Volgens de dierenvriend trekt de buur zich niets aan van alle klachten. “Hij woont hier ook niet. Laat buitenlanders het vuile werk opknappen en duwt ze in een woning die ei zo na onbewoonbaar is verklaard. Ze slapen er op de grond. De boeren hier in de buurt die zich wél aan de regels houden trekken zich de haren uit het hoofd.”

“Nog geen boetetje gekregen”

Dusauchoit legde de kwestie voor aan de dienst Milieu en Gezondheid, maar dat leverde niets op. “Dat is geen vliegenplaag hoor, mijnheer Dusauchoit, dat zijn clusters. Goed ramen en deuren sluiten en trek uw plan”, kreeg hij te horen. “En van de Vlaamse milieu-inspectie mag hij gewoon verder doen, hij heeft nog geen boetetje gekregen.”

Bij het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) had Dusauchoit meer succes, laat hij weten. “De enige dienst die wel correct optrad was het FAVV. Mijnheer stapelde hier namelijk ook nog eens gevaarlijk medisch afval op. Ik wou met de minister praten, dat werd me geweigerd. Ik schakelde de ombudsdienst in en die vertelden me dat mijn geval het jaarverslag zou halen!”

Eten in wegrestaurant door de vliegen

Ook de “brave mensjes hier in de buurt” ondervinden dezelfde hinder, besluit een furieuze Dusauchoit. “Ze keken naar mij: kunde gij niets doen mijnheer Chris, gij met uw relaties. ik moest ze teleurstellen. Ik ging toen eten in een baanrestaurant langs de E314 gewoon om zonder vliegen te zijn.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER