In de Trump Tower in New York is rond zes uur ’s avonds lokale tijd brand uitgebroken op de 50ste verdieping. De brand is inmiddels geblust. Een 67-jarige man is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Daarnaast liepen ook drie brandweerlieden "niet-levensbedreigende" verwondingen op.
Volledig scherm
In de Trump Tower in New York is rond zes uur ’s avonds lokale tijd brand uitgebroken op de 50ste verdieping. De brand is inmiddels geblust. Een 67-jarige man is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Daarnaast liepen ook drie brandweerlieden "niet-levensbedreigende" verwondingen op. © AP

Dode bij brand in Trump Tower in New York

In de Trump Tower in New York is rond half zes 's avonds lokale tijd brand uitgebroken op de vijftigste verdieping. De brand is inmiddels geblust. Een 67-jarige man werd zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd, waar hij later overleed. Dat meldt de politie van New York. Zes brandweerlieden liepen tijdens de bluswerken "niet-levensbedreigende" verwondingen op.

8 reacties

  • Steve Warson

    6 jaar geleden
    In tegenstelling tot wat geschreven staat in het artikel, telt de Trump tower slechts 58 verdiepingen en geen 68. Donald Trump noemde indertijd de eerste verdieping onmiddellijk de tiende omdat zulks beter was in de verkoop. Wie wil er in een wolkenkrabber op de eerste verdieping wonen? Dit is echt de waarheid enkel in Amerika is zoiets mogelijk.
  • Michael Van Acker

    6 jaar geleden
    moet er soms bewijsmateriaal in rook opgaan?
  • Bart Vanweddingen

    6 jaar geleden
    Wij waren toeschouwers vanop de eerste rij
  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    Serge, de oorzaak van een brand heeft niet veel met de bouw te maken he slimmerik. Het ontstaat vaak door een menselijke fout. Dat de brand zich niet kon verspreiden zoals vaak het geval is in bvb belgische appartementen, is wel degelijk te danken aan een goede structuur.
  • Kiana Opstal

    6 jaar geleden
    Zeker vijf brandweerwagens, wat een grap. In NYC is de uitruk voor een "normale" brand van een gebouw al minstens 8 voertuigen. Bij een hoogbouw zoals hier zijn er zeker een 40-tal voertuigen ter plaatse geweest......