© Half Century Jeans

Deze jeans komt met vijftig jaar garantie

Je kent het wel, je favoriete jeans die na enkele maanden (of als je geluk hebt enkele jaren) begint te verslijten. Opnieuw mag je de winkels gaan afschuimen op zoek naar een broek die minstens even goed zit. Maar als het van Half Century Jeans afhangt, kunnen we de zoektocht nog vijftig jaar uitstellen.

lla

Half Century Jeans, een Brits bedrijfje, komt nu op de proppen met een nieuwe jeans die je maar liefst vijftig jaar kan dragen. “Voor de samenstelling van de jeans kiezen we voor speciale materialen zoals Japanse denim, afkomstig uit Okayama, en duurzame Spectra-vezels die wel vijftien keer sterker zijn dan staalkabel”, staat op de website te lezen.

Het merk gaat er prat op dat ze een onverwoestbare jeans ontworpen hebben en garanderen de klant maar liefst vijftig jaar garantie. “Als de broek na aankoop kapotgaat binnen een termijn van vijftig jaar dan herstellen of vervangen we de jeans compleet gratis.”

Goed voor het milieu

De jeans zou niet alleen goed zijn voor de portemonnee van de klant, het zou ook de enorme afvalberg van de mode-industrie verkleinen. “We kiezen bewust voor honderd procent biologisch katoen dat volledig vrij is van allerhande pesticiden en artificiële grondstoffen. We slaan dus twee vliegen in één klap: We zorgen voor het milieu en proberen de wegwerpcultuur in de modewereld een halt toe te roepen.”

Het bedrijf, dat nog in zijn kinderschoenen staat, zamelt momenteel geld in om de broeken op grotere schaal te produceren. De broeken zijn momenteel uitsluitend online te koop op Kickstarter voor zo’n 79 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer