Archieffoto. Turkse soldaten bewaken eind maart een controlepunt in Afrin.
Volledig scherm
Archieffoto. Turkse soldaten bewaken eind maart een controlepunt in Afrin. © AFP

Syrische soldaten blokkeren vluchtwegen om te verhinderen dat burgers ontsnappen uit Afrin

De Syrische troepen versperren de vluchtwegen van burgers die proberen te ontsnappen uit de Noord-Syrische stad Afrin, die sinds enkele weken in handen is van het Turkse leger. Dat blijkt uit een verklaring van Human Rights Watch (HRW). De mensenrechtenorganisatie klaagt ook aan dat bondgenoten van het Turkse leger de bezittingen van burgers plunderen of vernietigen.

6 reacties

  • peggy peeters

    6 jaar geleden
    rudolf jacobs, vergeet niet dan België Syrië ook bombardeert met uw belastinggeld!!! als je zegt van, wij hebben daar niets mee te maken, moet dat ook zo zijn
  • dirk Driessens

    6 jaar geleden
    Burgers burgers rebbelen in burger kleren zeker ja dan ben je altijd een burger natuurlijk er zal wel gespuis tussen zitten zeker !!
  • Ahmed Amrani

    6 jaar geleden
    Wanneer gaat Europa of Amerika reageren op die moordende turken ? Vechten laten ze over aan Syriërs, maar plunderen, vrouwen en geiten verkrachten dat doen ze zelf.
  • marc Deglin

    6 jaar geleden
    en weer is turkije hier de schuldige , en weer zwijgt de wereld.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    das ze hun problemen ginder oplossen ze moeten hier ni zijn we hebben er hier al last genoeg van,dat de ministers van belgie ze maar in huis binnen pakken en opvoeden zij vroegen der om niet wij