© JVdP, Luc Daelemans

De Backer over De Wever: “Je kan niet altijd schuld geven aan de sossen of de Nederlanders”

Antwerps Open Vld-lijsttrekker Philippe De Backer heeft Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) op de vingers getikt. “Burgemeester zijn, betekent ook dat je verantwoordelijkheid opneemt”, zei De Backer zondagmiddag in VTM NIEUWS.

SVW

“Het is niet altijd de schuld van de ‘sossen’ of de Nederlanders als er dingen in uw stad gebeuren, zoals de drugsproblematiek”, zei De Backer over de ophefmakende uitspraak van Bart De Wever. “Men zou beter de handen uit de mouwen steken en actie ondernemen. Er wordt nu te veel gepolariseerd en naast de mensen gesproken. Ik vind dat echt een probleem. Er worden soms dingen gezegd die echt niet hoeven.”

De Backer uitte in het verleden ook al zijn bezorgdheidover hoe de verkiezingscampagne in Antwerpen verloopt. “Wij gaan op inhoud werken”, zegt de lijsttrekker. “Open Vld heeft nu twee zetels in de gemeenteraad, maar we willen beter doen. We beschikken dan ook over een jonge, ambitieuze ploeg. Het zijn mensen die Antwerpen kennen en trots zijn op hun stad.”

Sterke ploeg

De lijsttrekker laat nog niet in zijn kaarten kijken over wie nu op de tweede plek komt op de Antwerpse lijst. Die plek kwam vrij omdat Annemie Turtelboom een mandaat gaat opnemen in de Europese Rekenkamer.

“We werken daar rustig achter de schermen aan verder”, aldus De Backer. “We hebben heel wat goede vrouwelijke kandidaten. Op het einde van de rit zal duidelijk zijn dat we een zeer sterke ploeg hebben, die de Antwerpenaars weet te charmeren met inhoudelijke voorstellen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER