Stuyven voert de forcing op de kasseien.
Volledig scherm
Stuyven voert de forcing op de kasseien. © BELGA

Belgen werken elkaar tegen in achtervolging op Sagan - Stuyven: "Vreemd manoeuvre van Greg". Van Avermaet: "Was aan Vanmarcke om te reageren"

Parijs-RoubaixVier Belgen in de toptien, maar opnieuw geen hoofdvogel. Van Avermaet vierde, Stuyven vijfde, Vanmarcke zesde en Debusschere tiende. Zo werd de Belgische trend van het voorjaar ook in de Helleklassieker gerespecteerd. Achteraf vond Stuyven dat Van Avermaet het vreemd aanpakte, terwijl de winnaar van vorig jaar dan weer vooral naar Vanmarcke keek. Maar die bleek niet goed genoeg te zijn. Wat meteen de spijtige conclusie is: onze toppers waren goed, maar niet super.

44 reacties

  • René Van Halen

    6 jaar geleden
    Sagan heeft eventjes duidelijk gemaakt wie de slepers zijn.
  • Patrick Roels

    6 jaar geleden
    Vanmarcke goeie renner maar bewezen is geen kopman zet hem in dienst voor echte kopmannen en hij zal terug uitslagen en overwinningen rijden
  • maarten mouton

    6 jaar geleden
    Was Sagan dan ook een sleeper toen hij 2 jaar achtereen in de ronde van Frankrijk om de 2 dagen in de bergen ten aanval trok voor punten voor de groene trui of vorig jaar tijdens de omloop de koers hard maakte of toen hij 2 jaar geleden op meer dan 30 kilometer met Kwiatkovski ten aanval trok. Is juist 1 van de meest aanvallend ingestelde renners ter wereld.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Het was ongelooflijk dom van hen allemaal om niet te reageren op een uitval van Sagan. Het was nog dommer om dan ook nog eens 45 sec. te weigeren om tempo te maken. Sagan was sterk maar mag toch een rolex kopen voor Dillier en Walleys. PS: Belgen rijden niet tegen elkaar maar tegen andere ploegen.
  • Christiaan van Mansfeld

    6 jaar geleden
    Ik heb het maar eens tweemaal gelezen. Het enige dat ik lees is dat het niet aan zichzelf lag maar aan een ander. Waarbij er zelfs kritiek is op Terpstra. Lachwekkend. Hij was eigenlijk de enige die echt doortrok en na de ronde dat niet hoefde. Sorry lieve Belgische wielervrienden, zo ga je er niet komen met alleen zelfbeklag.