Mannen trekken 100 kilometer te voet door Vlaanderen verkleed als Romeinen : “We wouden ons gewoon eens legionair voelen”

© VTM Nieuws

De afgelopen dagen trok een groepje Romeinen door een klein stuk van ons land. Het is geen inleiding van een Asterix-strip, maar zes verklede mannen die honderd kilometer te voet aflegden met flinke wat kilo’s aan bagage. “We wouden gewoon eens voelen hoe het voelt als Romeinse legionair.”

rrln

Het ‘zevende legioen’, bestaande uit vier Romeinen, legde de voorbije vier dagen honderd kilometer te voet af, van Tienen naar Tongeren. Dat gebeurde op authentieke wijze, inclusief een uitrusting bestaande uit een maliënkolder, Romeinse sandalen een schild, zwaard en helm. Goed voor een slordige 25 kilo.

Het gezelschap werd bijgestaan door twee boeren en twee ezels. De boeren maakten ouderwetse recepten uit (Romeinse) grootmoeders keuken klaar. Ook daar kwamen geen moderne technieken aan te pas: er werd vuur gemaakt, brood gebakken en meel gemalen. De ezels droegen tenten om in te overnachten met zich mee.

Achter de opmerkelijke tocht gaan geen groot idee schuil, het was simpelweg een impulsief idee. “We wouden gewoon eens voelen hoe het voelt als Romeinse legionair.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen