De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Noord-Korea heeft de Verenigde Staten voor de eerste keer rechtstreeks gezegd dat het bereid is om de denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland te bespreken. Dat moet gebeuren wanneer de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un de Amerikaanse president Donald Trump ontmoet.
Volledig scherm
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Noord-Korea heeft de Verenigde Staten voor de eerste keer rechtstreeks gezegd dat het bereid is om de denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland te bespreken. Dat moet gebeuren wanneer de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un de Amerikaanse president Donald Trump ontmoet. © Photo News

Noord-Korea zegt VS kernwapens te willen afbouwen

Noord-Korea heeft de Verenigde Staten voor de eerste keer rechtstreeks gezegd dat het bereid is om de denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland te bespreken. Dat moet gebeuren wanneer de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un de Amerikaanse president Donald Trump ontmoet. Dat zegt een hoge Amerikaanse functionaris vandaag.

6 reacties

  • Peter Van de Velde

    6 jaar geleden
    Klopt Gerard Braeckmans, maar Trump heeft ten tijde van zijn woordenoorlog met Kim ,fire and fury, ook laten uitschijnen dat de VS ook ten allen tijde bereid waren voor dialoog, ook al werd dat door niemand geloofd. En dat moet Kim toch ook op de een of andere manier begrepen hebben?
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Peter Van de Velde, bekijk het anders. Kim is geen uil. Nu heeft hij iets om mee te onderhandelen. Denk je dat hij dit zomaar doet? Hij zal zijn eisen wel stellen. En als Trumpie niet wil zal hij zijn wapens houden. Trump heeft N-Korea niet zo ver gekregen.
  • François Defosse

    6 jaar geleden
    Jack Jones, omdat de amerikanen hun verstand gebruiken...
  • Jack Jones

    6 jaar geleden
    Zolang de amerikanen kernwapens hebben zou ik juist niets afbouwen. Wat geeft de amerikanen meer recht op kernwapens????
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Natuurlijk , want zulke wapens hebben en onderhouden kost hopen geld en met de sanctie's die China nu wel uitvoert voelt N-Korea en de Kim familie het zelf aan den lijven ! Denk ook dat dit de Laatste uit de Kim familie zal zijn die dit land onderdrukt !