Nieuwe campagne: 500 Vlamingen beloven aan hun dierbaren niet te hard te rijden

Meer dan 500 Vlamingen duiken vanaf vandaag op op affiches tegen overdreven snelheid. In de campagne, vanochtend voorgesteld door minister Ben Weyts (N-VA) in Mechelen, beloven de figuranten hun broer, zus, kind, vriend of collega op hun snelheid te letten. Iedereen kan zijn eigen beloofd-affiche maken, wat ondertussen meer dan 15.000 Vlamingen al deden.

ph, svds

“Een paar weken geleden vroegen we via sociale media of automobilisten het gezicht wilden worden van deze nieuwe campagne. Er was één voorwaarde. Ze moesten hun dierbaren echt beloven om niet meer te snel te rijden”, zegt Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

Bij de campagne hoort ook een onderzoek bij 1500 Vlamingen. Logische uitkomst: over het algemeen wordt te snel rijden als problematisch ervaren: 77% vindt dat je door te snel te rijden je eigen leven en dat van anderen op het spel zet. 71% vindt dat het moeilijker is om adequaat te reageren op een gevaarlijke situatie als je te snel rijdt.

Het probleem is dan ook dat slechts 51% zegt zelden of nooit te snel te rijden op de snelweg. 61% verklaart zich meestal aan de limiet te houden op een gewone weg buiten de bebouwde kom. “Terwijl 30% van alle dodelijke ongevallen te wijten is aan overdreven snelheid. voor Vlaanderen betekent dit dat te snel rijden jaarlijks meer dan 80 mensen het leven kost”, zegt minister Ben Weyts, die de campagne maandagmorgen aftrapte.

www.beloofd.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer