Dmitry Medvedev.
Volledig scherm
Dmitry Medvedev. © AP

Russisch bedrijf is plots 3,5 miljard euro (!) minder waard na Amerikaanse sancties: aluminiumprijs schiet omhoog

BeurscrashHet Russische bedrijf Rusal, een van de belangrijkste aluminiumproducenten ter wereld met een wereldwijd marktaandeel van 6 procent, zag vandaag zowat de helft van zijn beurswaarde in rook opgaan. Aan de basis liggen Amerikaanse sancties tegen het bedrijf die Rusal financieel in moeilijkheden kunnen brengen. Ook de prijs van aluminium schoot de hoogte in. De Russische regering werkt aan een plan om getroffen bedrijven te helpen en dreigt tegelijk met tegenmaatregelen.

34 reacties

  • Karel Van Beeck

    6 jaar geleden
    De Westerse landen zouden van het WK voetbal in Rusland moeten wegblijven. We hebben bij deze dwarsliggers niets te zoeken!
  • Nico De Corte

    6 jaar geleden
    Ik wist niet dat gebakken lucht waarde heeft.
  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    En gaan de Russen dan al het goud ineens op de markt gooien ? Dan wil ik de prijs van het goud eens zien, de dag erna. Dan wringen ze iedereen de nek om, incluis zichzelf.
  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    Dit is jullie mening. De realiteit is dat de VS, in tegenstelling van wat jullie denken, wel degelijk wapens heeft of haar belangen te verdedigen.
  • Chris Volders

    6 jaar geleden
    voor de wijsneuzen onder jullie, Amerika heeft iets meer dan 500 miljoen inwoners!!! En ze gaan veel landen pijn doen, economisch gezien, wordt nu toch eens wakker zeg, Poetin en zijn entourage, stellen niks voor, blijkbaar hebben er velen onder jullie nooit de states bezocht..it's huge.