© rr

Fatale overval op binnenschipper (62): advocaat vraagt vrijspraak voor poetsvrouw die mogelijk tip gaf

De advocaten van Kristina M., een poetsvrouw die voor de rechtbank moet verschijnen voor haar betrokkenheid bij de fatale overval op binnenschipper Leonard Govaert (62), vragen de vrijspraak. Naast de poetsvrouw staan ook vijf andere verdachten terecht in de zaak.

Belga

Leonard Govaert werd op 7 april 2016 dood aangetroffen in zijn woning aan de Jos De Swertstraat in Merksem. Twee nachten voordien had zijn buurvrouw nog geroep gehoord en spullen die vielen. Uiteindelijk bleek het huis doorzocht en was elektronica verdwenen. Er werd vastgesteld dat Govaert overleed door een hartstilstand, door de stress van de feiten.

Naast vijf mannelijke verdachten, die twintig jaar gevangenis riskeren, kwam ook zijn poetsvrouw Kristina M. in beeld. Zij zou hem eerder geld hebben proberen ontfutselen en ze zou aan de basis hebben gelegen van het verhaal dat er bij Govaert cash geld te rapen viel: mogelijk 100.000 euro. Op de avond van de feiten werd zij nog door het slachtoffer van zijn huis naar Antwerpen gebracht, op het moment dat zijn huis werd doorzocht.

Haar advocaat pleitte dat de vrouw, die nu tien jaar cel riskeert, geen tipgever was. Maar dat ze misschien wel indiscreet is geweest over het feit dat hij haar cash uitbetaalde. Ze zou ook nergens rechtstreeks hebben meegewerkt aan de feiten en kan daarom evenmin verantwoordelijk worden gehouden voor de dodelijke afloop. Daarom vroegen de advocaten de vrijspraak.

Eenzelfde redenering kwam er van de verdediging van de Armeniër en cafébaas Gevorg H., voor wie de poetsvrouw nog had gewerkt en die de andere verdachten zou hebben geronseld. Het openbaar minister was niet onder de indruk en benadrukte dat iedereen een specifiek aandeel en een rol had in de feiten, een stelling die ook door de burgerlijke partij werd gevolgd. De rechtbank doet op 24 april uitspraak

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER