Illustration picture shows construction and empty tracks during the temporary closure of the North-South railway passage during construction, Saturday 29 April 2017, in Brussels. BELGA PHOTO FILIP DE SMET
Volledig scherm
Illustration picture shows construction and empty tracks during the temporary closure of the North-South railway passage during construction, Saturday 29 April 2017, in Brussels. BELGA PHOTO FILIP DE SMET © BELGA

Trein met pesticiden sukkelt van spoor in Eeklo

Een trein met pesticiden die de sporen tussen Maldegem en Eeklo onkruidvrij moest maken, is van het spoor gesukkeld. Toen de trein het station van Eeklo te dicht naderde , schatte de treinbestuurder het remmanoeuvre hoogstwaarschijnlijk verkeerd in. Niemand raakte gewond en ook de schade blijft beperkt. 

7 reacties

  • Jamiro Van Overberge

    6 jaar geleden
    Harken?? Wieden? Wat denk je dat ze 10km aan spoor gaan wieden
  • frans Vermeylen

    6 jaar geleden
    Verbod op herbiciden! Er zijn profiteurs genoeg die zogezegd "werken" bij het spoor. Onkruid moet op een milieuvriendelijke manier verwijderd worden nooit met onkruidverdelgers en zeker niet op zo'n overbodige lijn! Wieden, harken... zijn milieuvriendelijk manier. Vergunning of niet, het moet verboden worden.
  • Peeters Francis

    6 jaar geleden
    Weer een reden om te staken ?.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    is dat wel nodig onkruid vrij ?,
  • Rik Degruyter

    6 jaar geleden
    De onkruidverdelgingstrein, waarvan de locomotief ontspoorde aan de overweg Oostveldstraat te Eeklo bevatte geen pesticiden, maar herbiciden. De Engelse firma Weed free, eigenaar van de trein, voert deze opdracht uit op het hele net van Infrabel en heeft daarvoor de vereiste fytolicentie. De trein overwinterde bij het Stoomcentrum Maldegem. Van de overbrenging naar het nationale spoornet werd gebruik gemaakt om ook de museumlijn te bewerken.