Koning Felipe tijdens zijn toespraak in Barcelona.
Volledig scherm
Koning Felipe tijdens zijn toespraak in Barcelona. © EPA

Spaanse koning betuigt Catalaanse rechters zijn steun

BuitenlandDe Spaanse koning Felipe VI heeft bij een bezoek aan Catalonië zijn steun aan rechters betuigd. In aanwezigheid van de onderzoeksrechter die ruim een dozijn Catalaanse separatistische leiders van rebellie heeft beschuldigd, zei de vorst dat rechters "een essentiële factor in het eerbiedigen van de wet" zijn.

8 reacties

  • André Van Laethem

    6 jaar geleden
    Men moet spanje niet altijd vergelijken met Belgie. Elk land heeft zijn eigen wetten en als in Spanje de koning andere zaken mag dan in Belgie dan is dat een spaanse aangelegenheid maar daarvoor niet minder democratisch. Iedereen is hier zijn eigen vorm van democratie aan het opdringen maar alleen de grondwet van het land telt.
  • Android Roots

    6 jaar geleden
    als de rest het laat afweten of incompetent is of demagogie symptomen vertoont , neemt de koning zijn verantwwordelijkheid en als rol van leider ...zo hoort het
  • René Schoeters

    6 jaar geleden
    Die voelt zich ook weer geroepen!
  • Christian Smets

    6 jaar geleden
    Zo zie je maar dat Spanje niet echt een democratie is. Waar is de scheiding van de machten? En hoe mag een koning zijn mening geven als hij alleen maar een zogezegd representatieve functie heeft?
  • Walter Claeys

    6 jaar geleden
    Misbruik van overheidsgeld MISSCHIEN wel...